Menu

Câteva motive pentru care să alegi ardezia flexibilă în locul gresiei și faianței

Ardezia, în topul preferințelor arhitecților și constructorilor

Ardezia flexibilă este materialul potrivit pentru aproape orice lucrare. Prelucrată pentru prima dată în urmă cu 20 de ani printr-o tehnică germană, ardezia flexibilă este unul dintre cele mai spectaculoase materiale de construcții ale momentului. Aceasta are rezistența specifică pietrei naturale, însă este extrem de flexibilă și de elastica, avantaje care o transforma într-un material foarte ușor de folosit. Aceasta poate fi aplicată pe aproape orice tip de suprafață și nu rareori este folosită pentru decorarea acoperișurilor, alături de alte materiale organice precum sunt lemnul sau fibrele vegetale.

3

Arhitecții și designerii de interior sunt fascinați de plăcile de ardezie flexibilă, cu atât mai mult cu cât acestea pot fi folosite și pentru realizarea unor lucrări exclusiviste și inedite, așa cum sunt acoperișurile, fațadele exterioare, pavajele de interior și de exterior sau placarea pardoselilor, a scărilor, a stâlpilor de rezistență și a coloanelor decorative de exterior. Estetica plăcilor de ardezie flexibila SKIN este fără îndoială una superioară, iar modalitățile facile de montare o fac și mai dezirabilă în rândul meseriașilor. Rezistența și longevitatea ei sunt similare oricărei alte roci naturale.

Cum s-a format ardezia?

Ardezia este o rocă formată în urmă cu aproximativ 400 – 500 de milioane de ani în urmă, în paleozoic, prin transformarea metamorfică a argilei și a cenușii vulcanice. Temperaturile la care a fost supusă în acest proces de transformare depășesc câteva sute de grade, iar acest lucru îi conferă tocmai această rezistență termică spectaculoasă. Ardezia este o rocă stratificată și tocmai de aceea se pretează la felierea ei în foi foarte subțiri, cu grosimi cuprinse între 0,6 mm și 1,2 mm. Culorile sale sunt spectaculoase, tocmai datorită compoziției interne, variind de la nuanțe de negru și gri închis la nuanțe de verde, albastru, violet și chiar și rosu. Modelele rezultate în urma structurii sale interne sunt extrem de originale și au un aspect cu totul și cu totul natural și inedit, iar designerii de interior o adoră tocmai datorită texturii sale deosebite.

Ardezia flexibilă se poate aplica foarte ușor

Atunci când este utilizată pentru crearea acoperișurilor, prezintă și o calitate pe care nu toate materialele de construcții o au: nu absoarbe decât foarte puțină apă. Din această cauză, ea este foarte rezistentă la intemperii și la oscilațiile de temperatură și totodată foarte longevivă. În plus, nu se pătează cu ușurință.

În plus, elasticitatea sa nemaiîntâlnită o face ușor de aplicat atât pe fațadele exterioare, cât și pe pereții de interior sau chiar pe piesele de mobilier, transformându-le pe acestea în obiecte deosebite, cu un aspect natural și organic. Ardezia flexibilă SKIN poate fi folosită pentru placări integrale sau doar pentru accentuarea anumitor suprafețe, așa că singurul lucru care stă între utilizarea acestui produs și cele mai inedite design-uri este imaginația ta sau a specialistului la ajutorul căruia vei apela pentru realizarea lucrării.

 

Poți folosi ardezia flexibilă pentru placarea interioarelor 

Se pretează foarte bine și pentru utilizarea în bucătărie, rezistând fără probleme la acizi, alcool și grăsimi. Produsele de curățat speciale nu o deteriorează și o pot păstra curată și frumoasă pentru foarte mult timp. Se poate folosi și la exterior, tocmai pentru că nu este poroasă, iar textura sa este una destul de aderentă, care împiedică alunecarea și care totodată nu se îmbibă cu lichide. Ardezia este rezistentă la temperaturi foarte ridicate, așa că utilizarea ei pentru suprafețe precum blaturile sau insulele de bucătărie este chiar dezirabilă. În plus, este un produs versatil, care poate fi folosit atât pentru spații cu trafic intens, precum și pentru spații mai puțin pretențioase și solicitante.

2

Poți amenaja un spațiu rustic cu ardezia flexibila SKIN

Un alt motiv pentru care specialiștii o preferă pentru realizarea unor lucrări contemporane este acela că ardezia flexibila SKIN se pretează la orice fel de decor. Astfel, nu contează că visezi la un spațiu amenajat rustic, romantic sau clasic și elegant, cu siguranță vei găsi plăcile de ardezie SKIN potrivite pentru crearea acestuia, cu textura și nuanța căutate. În plus, astfel vei reuși cu ușurință să o integrezi în orice decor, indiferent de tematică. Eleganța sa subtilă, organică, rămâne neschimbată în timp, deoarece ardezia nu se decolorează și nu își modifică textura deosebită odată cu trecerea anilor. Deoarece este un material natural format cu sute de milioane de ani în urmă, este hipoalergenică și, implicit, potrivită pentru locuințele familiilor cu copii sau cu persoane sensibile. Impermeabilizată, nu permite răspândirea bacteriilor și a sporilor de mucegai, iar datorită flexibilității și elasticității deosebite, ardezia flexibila SKIN se montează extrem de ușor.

 

4

Pe platforma PIATRAONLINE.RO vei găsi o varietate uriașă de sortimente, majoritatea provenite din Asia și din America de Sud sau la showroom-ul PIATRAONLINE, contact:office@piatraonline.ro

unnamed

Mariana și Sergiu Constantinescu-Bradescu, doi tineri în vârstă de 30 de ani, sunt poate cel mai bun exemplu de antreprenori care au pariat pe business-ul cu piatră naturală și travertin, două soluții care astăzi se dovedesc extrem de profitabile. Într-un interviu acordat pentru wall-street.ro cei doi tineri povestesc că în 2007, pe vremea când puneau bazele firmei RockStar Construct aveau 23 de ani și nicio clipă nu s-au gândit că acest pariu ar putea deveni de succes în așa scurt timp. , Compania care comercializează piatră naturala pe Internet, dar care deține și un showroom în apropiere de București, a apărut pe piață într-un moment foarte dificil pentru construcții, primul an de activitate dovedindu-se un succes, doar că umbrit într-o mare parte de venirea crizei pe piață.

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram