Menu

Cătina românească – numărul 1 în lume. Află toate proprietăţile acestei plante

Uleiul de cătină este cel mai bogat produs natural în carotenoide, după uleiul de palmier. Studiile făcute în laboratoare de-a lungul anilor au scos în evidenţă mai multe proprietăţi excepţionale ale uleiului de cătină pentru frumuseţe şi sănătate.

Cătina își dovedește eficiența într-o listă lungă de alte afecțiuni precum hipertensiunea arterială, afecţiuni coronariene, oftalmologice şi gingivale, este folosită cu succes  în tratamentul psoriazisului, este un redutabil antidepresiv și antiacneic, se folosește cu efecte pozitive contra keratozei, leucoplaziei, este antimutagen, antioxidant, este redutabilă în mastite, rinite, fotofobii, boli cronice pulmonare, afecţiuni osteoarticulare, O.R.L, afecţiuni ale aparatului urinar şi ale celui genital, afecţiuni hematologice, virale, ale sistemului nervos şi în cele psihice.

 

 

Ulei de cătină pentru copii intensifică activitatea sistemului imunitar

Uleiul de cătină pentru copii este un supliment excelent pentru cei mici deoarece produsul intensifică activitatea sistemului imunitar şi rezistentă la boli. De asemenea, uleiul de cătină pentru copii are  un nivel ridicat de vitamina A şi vitamina E, caroten, fitosteroli, acizi graşi esenţiali, proteine, fibre, antioxidanţi, substanţe care ajută enorm la revitalizarea organismului.

Uleiul de cătină combate celulita şi previne apariţia ridurilor

Uleiul de cătină este foarte indicat în masajul anticelulitic deoarece este bogat în grăsimi de bună calitate şi în acizi graşi omega – acele substaţe fără de care grăsimea din depozite nu este mobilizata. Tratamentul cu ulei de cătină se aplică în fiecare seară pe zonele corpului afectate de celulită, iar apoi se masează zona afectată.

Mai mult, aplicat cu regularitate la nivelul tenului şi pielii corpului, uleiul de cătină menţine funcţiile celulelor cutanate, le stimulează regenerarea şi asigură menţinerea echilibrului hidro-lipoproteic al pielii prin conţinutul de grăsimi bune şi a acizilor omega. De asemenea, uleiul de cătină conţine substanţe active care stimulează refacerea colagenului şi previne depigmentările provocate de îmbătrânire inhibând procesele de degradare a elasticităţii pielii şi apariţia ridurilor.

 

Uleiul de cătină, eficient împotriva aterosclerozei şi bolilor cardiovasculare

Uleiul de cătină are efecte majore asupra sistemului cardiovascular prin cantitatea importanta de “colesterol bun” şi de acizi graşi omega. De asemnea, uleiul de cătină previne apariţia hipertensiunii arteriale şi a aterosclerozei, scade „colesterolul rău” din sânge şi previne bolile de inimă.

 

Uleiului de cătină, benefic pentru păr şi unghii

Orice femeie doreşte un păr frumos, mătăsos, plin de volum şi vitalitate, însă mătreaţa, sebumul şi lipsa subsţanţelor nutritive din organism îi pot afecta aspectul. Aici intervine cu succes uleiul de cătină. Folosit regulat timp de 6 săptămâni ca tratament naturist cu ulei de cătină pentru păr, cătina contribuie la regenerarea părului, curăţă scalpul de impurităţi şi sebum şi hrăneşte firele de păr.

Datorită conţinutului ridicat de vitamine, uleiul de cătină te poate ajuta să ai unghii mai sănătoase şi mai puternice. Scapi uşor de unghiile exfoliate, pătate şi cu „denivelări” masând unghiile şi cuticulele cu ulei de cătină în fiecare seară sau o dată la 2 seri.

Mai mult, uleiul de cătină poate fi folosit extern pentru vindecarea arsurilor (inclusiv solare), eczemelor sau ulceraţiilor rezultate în urma radiaţiilor sau a tăieturilor. Efectul de vindecare al uleiului de cătină se datorează betacarotenului (provitamina A) aflat într-o cantitate însemnată în compoziţia sa.

 

 

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice, ne spune că divizia de cercetare de la HOFIGAL a generat un număr semnificativ de produse de top, cum ar fi: ulei de cătină pentru adulțiulei de cătină pentru copiigemoderivat din muguri de cătină albăspirulină cu extract total de cătină, coenzimă cu ulei de cătinăcremă de masaj pentru față și corp .

Anca Daniela Raiciu atenționează că luată preventiv cătina ajută la evitarea bolilor, iar în post are o deosebită contribuție în dezintoxicare, în timp ce administrată după excesele alimentare ajută la reducerea intoxicațiilor.

Tot ea insistă asupra consumului de cătină de către vegetarieni, grație conținutului său bogat în vitamina B, în mod special a vitaminei B 12, dar și de către vârstnici.

 

Aceste produse pot fi cumpărate din farmaciile HOFIGAL din toată ţara, în farmacia Cleofarm dar le puteţi comanda si online.

Farmacia Cleofarm, Şos. Colentina nr. 76, București, sector 2 telefon: 021 240 2853 program: Luni – Vineri 08.00 – 19.30; Sâmbătă 08.00 – 14.00; Duminică – Închis

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram