Menu

Ce facem cu zăpada de pe alei şi din curte?

 

Zăpada, gheaţa şi ţurţurii sunt o problemă iarna, indiferent de zona ţării în care locuieşti. Dacă stai la casă, cu atât mai mult simţi efortul rezervat activităţilor zilnice de curăţare a zăpezii din curte, de pe aleile de acces, treptele din faţa casei, de pe terasă sau chiar de pe acoperişul casei.

 

 

 

Nici nu se opreşte bine ninsoare că hop şi noi. Cu lopata în mână ieşim să dăm zăpadă din fața casei. Curăţarea zăpezii cât este încă moale este esențială, mai ales când sunt anunţate temperaturi destul de scăzute noaptea.

Înghețul constituie o reală problemă. Te poţi trezi dimineaţa cu uşa de la intrare blocată, pe şosele se va circula foarte greu, creşte riscul alunecărilor pe alei și trepte, dar și pe acela al imposibilității de a scoate mașinile sau utilajele din garaj sau din curte.

Deszăpezirea cu sare este des folosită, dar nu este indicată, date fiind efectele pe termen lung asupra materialelor de construcții. În schimb puteţi folosi Stop ice ,  aceste soluții de clorură de calciu, cu efect de topire a zăpezii, au și proprietăți antiderapante și anti-îngheț, de aceea sunt cele mai potrivite pentru astfel de utilizări.

Pentru a asigura circulația apei pe acoperiș și scurgerea ei corectă, evitând formarea țurțurilor puteţi pune aceasta soluţie pe canale de scurgere către jgheaburi. În acest fel evitaţi formarea ţurţurilor.

Dacă ai o curte mare şi alei multe ai nevoie cu siguranţă de o freză de zăpadă. Freza îţi aruncă zăpada direct în grădină, zăpadă de altfel foarte bună pentru plante şi gazon.

 

 

Termini repede de dat zăpada, plus că faci o treabă de calitate. Pentru că este drept, rând pe rând oamenii au început să renunţe la deszăpezitul cu lopata, un proces anevoios, dar şi obositor.

Asta nu şi în cazul curţilor mici. Aici clar ai nevoie de o lopada de zăpada , adică tot metoda clasică te salvează. Este singura ta varianta.

 

 

Cât timp durează ninsorile, este esențial să îndepărtați zăpada frecvent, măcar o dată pe zi, din fața ușilor, porților, de pe căile de acces, pentru a păstra fluiditatea traficului din și spre locuință. Nu lăsați aceste zone necurățate peste noapte, pentru că vor îngheța și se vor face alunecoase și nici nu lăsați să se bătătorească zăpada pe alei.

Nu lăsați zăpada să stagneze lângă zidul casei prea mult timp, pentru a elimina riscul infiltrațiilor.

Dacă aveți unități exterioare de aer condiționat dați jos zăpada de pe ele, pentru a elimina presiunea, dar și riscul înghețării lor.

Aşadar, plantelor le face bine un strat călduros de zăpadă. Dacă aveți copaci tineri, cu trunchiul subțire, protejați-i de vânt și de presiunea zăpezii.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram