Menu

Ce lucrări poți face în grădină în luna noiembrie

În luna noiembrie se fac ultimele lucrări în grădină, înainte de a veni iarna, astfel încât până la primul îngheț să cureți grădina, să culegi și să depozitezi legumele și fructele și chiar să plantezi florile pentru anul viitor. De asemenea, în prima perioadă a lunii poți curăța în continuare frunzele din grădină și poți realiza compostul.

 

Tot în luna noiembrie trebuie să sapi grădina, de fapt terenul unde ai avut plantate legumele. Dacă vorbim de o suprafață foarte mare sau de solarii cel mai indicat ar fi să folosească motosape.

 

Principalul rol al acestui utilaj este să mărunțească terenul, mai ales că un astfel de utilaj poate lucra solul la o adâncime de până la 10-12 cm.

Un alt utilaj ce poate fi folosit în grădina este motocultorul. Pe lângă faptul că la acesta se pot atașa numeroase accesorii cu ajutorul cărora se poate diversifica toată gama de lucrări ale solului, la acest utilaj mai putem atașa și un cultivator, o cositoare, o pompă de apă, un plug, o semănătoare și multe altele.

 

 

Lucrări în grădină în luna noiembrie. Grădina cu legume

 

În luna noiembrie este momentul potrivit pentru a planta ciuperci sau legume perene, cum ar fi rubarba sau sparanghelul. Dacă aveţi gunoi proaspăt, acum este momentul să-l împrăştiaţi pe locurile unde aveţi zarzavaturile pentru a se integra în sol pe timpul iernii. Puteţi planta usturoiul şi ceapa de primăvară.

 

 

Lucrări în grădină în luna noiembrie. Grădina cu flori

 

În luna noiembrie, dacă nu aţi reuşit să faceţi asta în octombrie plantaţi bulbii de lalele, precum şi bulbii de zambile. De asemenea, în această perioadă scoateţi bulbii de gladiole. Cepele de dalie trebuie scoase şi ele, deoarece degeră iarna. Începeţi să plantaţi trandafirii fără rădăcină şi nu uitaţi să le puneţi o sticlă de plastic deasupra.

 

 

Lucrări în grădină în luna noiembrie. Sera

 

Faceţi curăţenia de toamnă în seră. Spălaţi geamurile, podeaua şi rafturile cu dezinfectant horticol pentru a distruge dăunătorii şi bolile specifice anotimpului rece. Este momentul să instalaţi lămpile solare pentru a vă fi de ajutor în a verifica plantele în seră pe timpul iernii.

 

 

Tot în luna noiembrie se pot face şi amenajarea gradinii sau mai bine zis reamenajările în grădină. Și în cazul grădinii, ca în orice altă amenajare, reușita se află în bunul plan prealabil. Tocmai de aceea este bine să ştii de la bun început ce tip de grădină îţi doreşti. Iată câteva tipuri de grădini.

  • Grădina franțuzească
  • Grădina englezească
  • Grădina japoneză
  • Grădina mediteraneană
  • Grădina rustică
  • Grădina acvatică

 

Dacă v-aţi decis în privinţa tipului de grădină puteţi începe amenajarea ei în această perioadă. Desenați aleile din grădină, alegând bine trasele ce le doriţi şi evident folositoare în deplasările prin curte. Dacă aveți copii, trebuie să ţineţi cont şi de ei şi de locul lor de joacă.

 

 

 

 

 

 

One comment

  1. Alice spune:

    Te-ai saturat de stres? Noi am testat totul pentru tine. Dorinta noastra e sa te ajutam. Urmezi o cariera de viitor. Garantat bani pentru rezultate. Te-ai saturat sa mai mergi la serviciu? Numai aici poti sa castigi bani multi. Castiguri foarte motivante. Oferta uimitoare. Incredibil de eficient. Pentru detalii, ma puteti contacta la adresa de e-mail muncadeacasa08@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram