Menu

Ce nutrienți trebuie să aibă hrana pentru animalele noastre de companie

Există o legătură strânsă între dietă şi sănătate, inclusiv la animale. De aceea este bine să cunoaştem cel mai potrivit regim alimentar pentru animalul nostru de companie. Vitaminele și mineralele nu oferă calorii animalelor noastre de companie, dar acestea sunt vitale pentru o dezvoltare normală a corpului și un bun metabolism. Vitaminele ajută la descompunerea la nivel celular a proteinelor, a grăsimilor și a carbohidraților.

Vitaminele sunt de două tipuri: solubile în grăsimi (vitaminele A, D, E și K) și solubile în apă (Vitaminele B și C). Cele solubile în grăsimi sunt depozitate în ficat și țesuturile grase, față de cele solubile în apă, care nu sunt depozitate. Așadar, vitaminele nu sunt necesare în cantități mari, dar prea puține pot duce la probleme serioase de sănătate sau chiar fatale. De exemplu, organismul unui câine nu poate absorbi o cantitate suficientă de vitamine pentru caini, așadar acestea trebuie să îi fie administrate printr-o dietă echilibrată.

 

 

 

 

În ceea ce privește pisica, aceasta are nevoie de vitamine în special când este în creștere pentru o dezvoltare corespunzătoare. După ce ajunge la maturitate, hrana animalului tău de companie va trebui să includă vitamine, pentru a-i menține blana sănătoasă, pentru vindecarea rănilor și pentru a-i asigura sănătatea întregului sistem nervos.

Pisica se bazează pe proteine ca principală sursă de energie și are nevoie de un nivel mai mare de proteină în dietă decât câinii. Carnea nu numai că este o sursă de proteine, ci asigură și trei nutrienți fără de care pisicile nu pot trăi: taurină pentru inimă și vedere, acid arahidoni pentru sănătatea pielii și blănii și Vitamina A pentru blană și vedere. Așadar, în ceea ce privește principalele vitamine pentru pisici trebuie să știm că ele sunt foarte importante în creșterea micilor animăluțe.

 

Pe lângă vitamine, atât câinele, cât și pisica are nevoie de o serie de nutrienți.

Grăsime

Din această substanță animalele își iau energia care o menține activă pe tot parcursul zilei. De asemenea, grăsimea are rolul de a izola și proteja organele interne ale acesteia.

Minerale

Mineralele sunt importante pentru oase și dinți, având rolul de a le menține sănătoase și puternice. Cu o hrană bogată în minerale, animalele vor avea o dantură sănătoasă și oase puternice.

Carbohidrați

Ca regulă, o pisică sau un câine nu are nevoie de foarte mulți carbohidrați în dieta sa. Singurul avantaj al acestei substanțe este că va contribui la menținerea sănătății intestinelor.

 

O dată cu creșterea în vârstă, cantitate de vitamina C și vitamina E trebuie să fie mai mare. De asemenea, Vitaminele C și E au proprietăți antioxidante și protejează organismul împotriva efectelor dăunătoare ale stresului oxidativ asociat îmbătrânirii.

 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram