Menu

Ce păţeşti dacă mănânci prăjituri de la cofetăria Arkadia

Tradiţia prăjiturilor are rădăcini în Grecia antică. Acum două mii de ani, grecii făceau nişte prăjituri rotunde, îndulcite cu miere, crescute frumos şi umpluturi gustoase cu nuci. Le duceau în temple pentru ofrandele aduse zeiţei Artemis.

 

Aşa că, dacă ai fost măcar o dată în Grecia, nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de ea. Muzica, peisajele, plajele şi evident dulciurile. Toate acestea te cuceresc rapid şi definitiv, aş putea spune. Şi în niciun caz nu te pune cu grecii. Ei ştiu cum să lase o impresie bună şi puternică, în special cu deserturile lor, atât de delicioase încât ai vrea să mănânci prăjituri şi torturi la nesfârşit.

 

Evident, nu poţi călători, să zicem săptămânal în Grecia doar pentru deserturi. Aşa că în ajutorul nostru au venit doi tineri din Vâlcea, Dan şi Daniela Scarlat care au pus bazele cofetăriilor Arkadia. Afacerea a început în urmă cu 8 ani şi numără 12 cofetării: Bucureşti, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Piteşti şi Slatina. În București cele două cofetării sunt pe Calea Moșilor 298 și Ștefan cel Mare 31, plus un laborator.

 

Despre laboratorul din Bucureşti vreau să vă spun şi eu câte ceva, asta pentru că zilele trecute, când tocmai mă pregăteam pentru ziua mea şi eram în căutare de dulciuri, am mers într-o „vizită de lucru”.

#cumseface

Spațiul laboratorului este destul de mare, pentru că a fost gândit pentru extindere. Planurile proprietarilor este de a avea în Capitală 15 cofetării în cartierele și mall-urile bucureștene.

 

 

Atât prăjiturile, cât şi torturile nu presupun operaţiuni complicate. Este drept că un tort se realizează în 3 zile, dar aici este vorba de o tehnică specială ce duce la un rezultat ce nu-l poţi uitat prea repede, dacă nu te întorci în cofetărie cât de repede poţi.

 

 

 

Ingredientele sunt aduse din Grecia: ciocolata, făina de migdale, cacao, smântâna pentru frişcă, fructele confiate pentru decor, siropul şi multe alte ingrediente.

 

 

Toate dulciurile făcute la Arkadia sunt savuroase, sănătoase şi săţioase. Cofetarii de la Arkadia fac la comandă şi torturi pentru copii, chiar adevărate opere de artă.

 

 

 

Tortul este o prăjitură specială, asta o ştim cu toţii. Rămâne între noi faptul că prepararea nu este una chiar aşa de simplă.

 

 

 

Ce păţeşti dacă mănânci prăjituri de la cofetăria Arkadia:

 

1. Pentru tine nu mai există „prea mult dulce”

2. Nimic nu te poate ține departe de o prăjitură când ți-e poftă. Şi ți-e poftă mai tot timpul!

3. Ai putea să mănânci dulce la orice oră din zi şi din noapte. Nu te vei îngrăşa!

4. Când mănânci ceva dulce lumea se transformă într-un loc mai bun.

5. Perioada medie de valabilitate a unei prăjituri la Arkadia este de 3 zile. Deci, mergi în cofetăriile Arkadia, din 3 în 3 zile.

 

 

 

 

Amănunte despre toate tipurile de torturi şi prăjituri găsiţi pe site şi pagina de facebook a Cofetăriei Arkadia.

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram