Menu

Ce trebuie să conţină bagajul mamei pentru maternitate

Dacă ai născut recent este clar că ai totul proaspăt în minte, dacă te pregăteşti să naşti atunci musai trebuie să ştii că atunci când pleci la maternitate ai nevoie de un mic bagaj. Hai să-i spunem „bagajul mamei”.
Nu trebuie să te apuci să-l faci de la jumătatea sarcinii, dar nici să nul laşi pe ultima sută de metri. Dar cel mai indicat este să pregăteşti „bagajul mamei” în luna a opta. Şi mai mult, trebuie să-i găseşti şi locul. Îl poţi lăsa undeva la îndemână, eventual aproape de uşa de la intrare, să fii sigură că nu îl uiţi nici tu, nici însoţitorul. De exemplu, dacă ai ales să naşti la Regina Maria, ai scăpat de grija bagajului, fiindcă tot ce trebuie sunt actele necesare internării.
Prima regulă atunci când te apuci să faci „bagajul mamei” este să-l faci în linişte, cu calm şi foarte relaxată. Nu uita că vei sta doar câteva zile în spital – de regulă 3 zile pentru naşterea naturală şi 5 zile pentru naşterea prin cezariană. Desigur, pentru confortul tău, chiar dacă naşti la privat, nu uita să iei cu tine telefonul, încărcătorul de telefon, nişte căşti, o carte şi ce mai consideri că îţi sporeste confortul, fiindcă de restul se ocupă personalul maternităţii. Dacă, însă, naşti la stat, bagajul mamei trebuie să conţină următoarele: produse pentru igienă, obiecte de îmbrăcăminte, produse pentru bebeluş, produse pentru confortul tău. Şi nu în ultimul rând actele necesare internării.
Dosarul cu acte trebuie să conţină: Cartea de Identitate, Adeverinţa de salariat, detaliile asigurării tale de sănătate sau ale abonamentului medical, carnetul gravidei, dacă ai avut unui în perioada prenatală şi investigaţiile, analizele şi ecografiile din timpul consultaţiilor prenatale.
.
.
.
.
.
.
Toate aceste ultime investigaţii şi analize sunt foarte importante, întrucât unele infecţii au un mod de transmitere de la mamă la nou-născut. De exemplu, HPV (Human Papilloma Virus) este cel mai întâlnit virus cu transmitere sexuală. Nu este periculos în timpul sarcinii sau a nașterii, însă anumite tulpini ale acestui virus pot fi responsabile de apariția cancerelor genitale.  Există mai mult de 100 de forme de virus identificate până în prezent, iar infecţia cu cel putin un tip de HPV este foarte frecventă. Infecţia cu tulpini de virus uman papilloma se transmite prin contact sexual sau alt tip de contact intim direct piele la piele.
Indiferent unde naşti, fie privat sau stat nu ai voie să aduci bijuterii, alte obiecte de valoare, medicamente sau vitamine.
Aşadar, pregătirea din timp a bagajului pentru maternitate este foarte important pentru confortul tău în acele zile care le stai în maternitate. De asemenea, nu este o dramă dacă ai uitat ceva, pentru că întotdeauna există soţ, părinţi, prieteni care pot oricând să-ţi aducă ce ai nevoie.

 

One comment

1 Pings/Trackbacks for "Ce trebuie să conţină bagajul mamei pentru maternitate"

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram