Menu

Ce vinuri bem la cina festiva de Revelion

Aveţi invitaţi de Revelion? Există câteva reguli care trebuie respectate în ceea ce priveşte vinurile, de exemplu. Petrecerea de Revelion ar trebui să înceapă cu un vin alb sec, iar pentru mâncărurile mai grele la stomac, un vin roşu este perfect.

 

 

Aşadar să le luăm pe rând.

 

De Crăciun am servit mâncăruri tradiţional româneşti, aşa că nu vă imaginaţi că acestea ar putea lipsi şi de Revelion. Ceea ce trebuie să ştiţi este că acestea merg de minune cu un vin alb sec sau demisec. Riesling şi Feteasca Regală sunt două dintre opţiuni.

 

 

În noapte dintre ani se serveşte şi peşte. Tradiţia spune că peştele înoată în lung şi lat şi nu se întorc niciodată înapoi.  De aceea, este bine să mănânci peşte dacă vrei să înaintezi cu succes în anul care vine. Aşadar pentru peşte este nevoie de un vin superior, cum ar fi un Sauvignon.

 

De asemenea, de la cina festivă de Revelion nu are cum să lipsească friptura. Aşa că, un pahar de vin roşu este perfect pentru că ajuta şi digestia.

 

Încet, încet ajungem şi la desert. Cine nu bea şampanie, poate alege o Tămâioasă Românească sau un vin rose ca Busuioaca de Bohotin.

 

 

 

 

Dar indiferent ce vinuri veţi avea pe masă, există 5 reguli de bază:

 

  1. Mai întâi se servesc vinurile slabe, apoi cele tari
  2. Vinul dulce nu trebuie consumat între două vinuri seci
  3. Vinurile albe seci se beau înaintea celor roşii
  4. Vinurile roşii se servesc cu carne roşie, cele albe, cu pui sau peşte
  5. Şampania poate fi servită după sau înaintea vinurilor nespumante, dar niciodată între ele

 

Şi să încheiem într-o notă optimistă, atât articolul, cât şi anul, să rămânem la subiect, atât la vin, cât şi la strugurii şi vă spun că în noaptea de Revelion se mănâncă struguri.

 

 

 

De exemplu, în Spania şi America Latină este obligatoriu să mănânci cel putin 12 boabe de struguri înainte de intrarea în Noul An, dacă vrei să ai parte de un început dulce şi blând.

 

Conform legendei, cultivatorii spanioli de struguri au început această tradiţie în secolul al XX-lea pentru a-i determina pe oameni să mănânce mai multe fructe.

 

Peste ani, acest obicei a fost preluat de întreaga lume, devenind astfel o tradiţiei internaţională, dacă îi putem spune aşa.

 

 

 


 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram