Menu

Cel mai tare concurs de mâncat picant

Întotdeauna am susținut că eu mănânc foarte picant. Ei bine, aseară am aflat fix contrariul. Față de ce-am văzut – eu nu mănânc în niciun fel 🙂

Se spune că mâncarea picantă este o soluție pentru caniculă. Te-ai întrebat vreodată de ce popoarele din cele mai fierbinți locuri ale globului mănâncă preparate condimentate? Indienii, africanii, mexicanii, thailandezii sunt adepții felurilor de mâncare iuți și picante, care pe unul de prin locurile noastre, îl fac să transpire instantaneu după ce le gustă. Există și o explicație logică pentru acest tip de dietă. Mâncărurile condimentate te fac să transpiri, ceea ce ajută organismul să se răcorească mai repede.

ardei

Ardeiul iute are gustul specific datorită unui ingredient special numit capsaicină. Cantitatea de capsaicină determină cât de iute este ardeiul. Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât ardeiul este mai iute.

14184276_10209386294628001_7941081884056755273_n

Luni, 29 august la Kunnai a fost chiar o seară fierbinte – a ars de-a dreptul. Aici, s-a desfășurat primul concurs de mâncat picant din România, ”Arde iute la Kunnai”. Șase concurenți curajoși – trei fete și trei băieți, la care mă tot gândesc la ei, și un chef senzțional, proprietarul restaurantului Kunnai, Anne Ampawan.

 

concurenti

foto: chilipepper.ro

 

Cele trei feluri de mâncare nu numai că erau foarte condimentate, dar specificul mâncării thailandeze și-a spus cuvântul. Primul fel a constat într-o salată de pui, apoi a urmat o supă de vită și la final un red curry. Cu fiecare fel de mâncare, condimentele își făceau și mai simțită prezența. Și spun asta că am gustat din toate. O linguriță din fiecare, nu mai mult 🙂

 

1

 

red

foto: chilipepper.ro

 

Elisabeta Ioana a câștigat o zi petrecută cu chef Anne Ampawan. Evident nu vor găti pentru clienți în restaurant toată ziua, ci vor merge la shopping de ingrediente, lecții de mâncare thailandeză în bucătăria Kunnai și, în cele din urmă, o cină alături de persoana iubită, în restaurant.

 

chaf

chef Anne Ampawan foto: chilipepper.ro

 

castigatoarea

fata care a mâncat cel mai picant, Elisabeta Ioana foto: chilipepper.ro

Co-organizatorul, din partea chilipepper.ro, Andra Iliaș a lansat o nouă provocare. Feedback-ul find foarte bun, Andra a lansat deja ideea de a organiza o a doua ediție, undeva în perioada Sărbătorilor de iarnă.

14117709_10154433843303582_6996302165844235592_n

Andra Ilias si Anne Ampawan foto: Sabin Malinsevschi

 

De ce este ardeiul iute sănătos?

Capsaicina nu numai că oferă ardeiului gustul său iute, dar are de asemenea proprietăţi medicinale care îl fac unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Consumul de ardei iute are nenumărate beneficii pentru sănătate. Iată 10 dintre cele mai importante proprietăţi terapeutice:

1. Ameliorează inflamaţiile

Datorită capsaicinei, ardeiul iute are puternice proprietăţi anti-inflamatorii. Capsaicina blochează eficient substanţa P, asociată cu procesele inflamatorii din corp. Consumul regulat de ardei iute poate fi o modalitate de prevenţie excelentă împotriva artritei.

2. Ameliorează durerea

Potrivit noilor cercetări în domeniu, ardeiul iute poate reduce în mod eficient durerea cauzată de artrită, psoriazis şi neuropatia diabetică.

3. Îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară

A fost demonstrat că ardeii iuţi pot reduce colesterolul şi nivelul de trigliceride sau previni cheagurile de sânge. Culturile care folosesc ardeiul iute în abundenţă au niveluri mult mai scăzute ale bolilor de inimă şi trombozei.

One comment

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram