Menu

Cele 5 lucruri pe care orice femeie trebuie să le aibă în bucătărie

Fie că îţi faci inventarul utilităţilor şi vrei să te asiguri că ai tot ce îţi trebuie, fie că te-ai mutat în casă nouă şi trebuie să utilezi bucătăria, trebuie să ştii că sunt o serie de lucruri foarte utile, care nu trebuie să îi lipsească niciunei gospodine.
Deoarece este una din încăperile din casă în care îţi petreci o mare parte din timp alături de familie, atunci când beţi cafeaua dimineaţa, când staţi la poveşti sau când preparaţi cina împreună. De aceea, bucătăria trebuie să fie complet mobilată şi utilată cu tot ceea ce ai nevoie, până la cel mai mic detaliu, pentru a-ţi oferi un plus de confort, iar tu să îţi desfăşori activitatea cu drag.

Care sunt lucrurile ce nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie cât mai utilă şi bine echipată?

1. Electrocasnice performante

Cu mulţi ani în urmă, electrocasnicele reprezentau mai mult un moft, un ajutor în plus în bucătărie. Astăzi, ele sunt o necesitate, deoarece datorită lor reuşeşti să te încadrezi mereu la timp cu masa, să pleci la servici, să găteşti rapid micul dejun, etc. Când vine vorba despre cele mai utile şi cele mai necesare obiecte pe care bucătăria le poate găzdui, electrocasnicele sunt primele pe lista. Unei adevărate gospodine nu îi va lipsi niciodată mixerul electric automat, care mixează singur compoziţiile, fără să fie nevoie să mai amesteci constant.

Acesta îţi va salva o mare parte din timp şi, mai mult de atât, este foarte uşor de utilizat şi extrem de versatil, având mai multe funcţii. Tocătorul de resturi alimentare este şi el o „ustensilă”, importantă în bucătărie, deoarece te scuteşte de ţevile înfundate din cauza resturilor care se adună în chiuvetă. Asemenea unui tocător de resturi vegetale, cel pentru produsele alimentare este special conceput pentru a toca micile resturi care rămân blocate în ţevi, provocând înfundarea şi iritarea lor. Cei mai pricepuţi gospodari, care au mereu întregul arsenal de ustensile şi utilităţi, îşi comandă pentru mica lor fermă sau afacere, de pe site-ul

https://www.magazialucostica.ro/incarcatoare-frontale.html utilajele de care au nevoie, alături de toate ustensilele de accesoriile utile şi necesare. Intră şi tu pe site şi vezi ce produse îţi sunt puse la dispoziţie, pentru utilarea completa a bucătăriei tale.

.

.

 

2. Termometre

De multe ori, se întâmplă să arzi mâncarea, ori pentru că ai uitat să o scoţi la timp din cuptor, ori pentru că nu ai reuşit să găseşti o balanţă între timpul de preparare şi gradele la care aceasta trebuie gătită. Din bucătăria unei gospodine exigente, nu va lipsi niciodată un termometru special pentru cuptor, care are rolul de a indica gradele exacte la care mâncarea se coace şi, dacă ai nevoie, poţi opta pentru un termometru cu alarmă. Acesta va porni alarma în momentul în care preparatul este gata, după timpul setat de tine. Astfel, nu trebuie să stai să îl urmăreşti mereu şi te poţi ocupa şi de alte treburi.

 

3. Două cântare de bucătărie

Frecvent, atunci când experimentezi în bucătărie, există nevoia de a cântări anumite ingrediente. Trebuie să fii pregătită şi să nu rişti să adaugi o cantitate aproximativă, mai ales la felurile de mâncare mult mai pretenţioase, care necesită o atenţie sporită atunci când vine vorba de cantităţi. Aşadar, doua cântare de bucătărie, respectiv unul mai mic şi unul de dimensiuni mai mari, vor veni în ajutorul oricărei gospodine dedicate, care vrea să respecte întru totul reţeta preferată.

 

 

4. Vase separatoare

În cazul în care vrei să găteşti mai multe tipuri de alimente cu temperaturi de fierbere diferite, vasele separatoare îţi vor fi de mare ajutor. Acestea sunt confecţionate dintr-un oţel inoxidabil, au pereţii uşor perforaţi, pentru o scurgere mai uşoară şi mânere speciale, pentru a putea fi agăţate de marginea vasului în care fierbi. Vasele separatoare sunt foarte utile şi se folosesc extrem de uşor. Tot ce trebuie să faci este să pui la fiert un vas mare cu apă, în care să introduci separatoarele, cu alimentele pregătite pentru fierbere. Aceste vase de separare sunt foarte utile şi atunci când unele alimente nu trebuie să se atingă între ele sau să îşi combine gusturile.

 

5. O hotă de calitate

Atunci când găteşti, încăperea prinde mirosul fiecărui ingredient folosit. Miresmele preparatelor pot fi uneori extrem de îmbietoare, însă nimănui nu îi place că atunci când iese din bucătărie, să îşi dea seama că întreaga locuinţă a prins mirosul fripturii. Aşadar, o hotă de calitate, care are putere mare de absorţie a aburilor, fumului şi mirosurilor, este foarte utilă pentru o gospodină care petrecere mai mult timp în bucătărie. Dacă încă nu ai achiziţionat o hotă pe măsura performanţelor tale, atunci cu siguranţă trebuie să faci această investiţie.

 

 

În bucătărie, nu ai nevoie de o multitudine de lucruri şi accesorii, pentru fiecare pas pe care îl faci. Este indicat să pui accent pe cele multifuncţionale şi pe electrocasnicele de calitate, care te pot ajuta, într-adevăr, să obţii rezultate culinare mult mai bune.

 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram