Menu

Cercelușul, floarea ce seamănă cu o balerină

Când vrei să cumperi pentru tine sau pentru cineva drag o floare frumoasă, delicată şi lipsită de pretenţii, ia în considerare cerceluşul. Fuchsia, Fucsia sau Cerceluşul, este o plantă de interior deosebit de frumoasă care şi-a primit numele după Leonard Fuchs, doctor şi botanist german care a trăit în secolul al XVI-lea. Cerceluşul este originar din Peru şi Chile este una din puţinele fucsii care suportă gerul.

Ca plantă de interior, fuchsia trebuie plasată lângă o fereastră orientată spre est, vest sau sud, dar nu în lumina directă a soarelui. Vara, când o puteți scoate afară, nu uitați că nu îi place căldura și umiditatea. În general, planta preferă o temperatura de 15-21 grade Celsius în timpul zilei și cu 10 grade Celsius mai puțin pe timpul nopții. Temperaturile scăzute din timpul nopții sunt foarte importante primăvara devreme, când planta începe să înmugurească. Fuchsia nu mai înflorește când temperatura  medie din timpul zilei crește peste 24 grad Celsius.

cercelus 1

 

cercelus 2

 

În perioada de dezvoltare, planta se udă când se simte că s-a uscat pământul. Toamna, udați mai rar și cu cantități din ce în ce mai mici de apă, ca să pregătiți planta pentru repausul de iarnă. Toamna, plantele foarte mari pot fi tăiate. Peste iarnă trebuie să le asigurați cercelușilor o temperatura de 4 – 10 grade Celsius și să îi udați atât cât să nu se usuce complet pământul din ghivece. Primăvara, planta se mută într-un loc mai cald, mai luminos și începeți să o udați regulat. Când apar noile frunze, schimbați pământul din ghiveci și chiar și ghiveciul, cu unul puțin mai mare. Primăvara și vara, puteți să rupeți vârful fiecărei ramuri noi care are deja 2 seturi de frunze, dacă doriți ca planta să aibă un foliaj mai bogat.

 

cercelus 3

 

cercelus 4

 

cercelus 6

Nu te îngrijora dacă îşi pierde frunzele în perioada de iarnă. Cercelușul crește și sub formă de copac.  Altfel, poate atinge şi trei metri înălţime.

cercelus 5

sursa foto: Pinterest

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram