Când vrei să cumperi pentru tine sau pentru cineva drag o floare frumoasă, delicată şi lipsită de pretenţii, ia în considerare cerceluşul. Fuchsia, Fucsia sau Cerceluşul, este o plantă de interior deosebit de frumoasă care şi-a primit numele după Leonard Fuchs, doctor şi botanist german care a trăit în secolul al XVI-lea. Cerceluşul este originar din Peru şi Chile este una din puţinele fucsii care suportă gerul.
Ca plantă de interior, fuchsia trebuie plasată lângă o fereastră orientată spre est, vest sau sud, dar nu în lumina directă a soarelui. Vara, când o puteți scoate afară, nu uitați că nu îi place căldura și umiditatea. În general, planta preferă o temperatura de 15-21 grade Celsius în timpul zilei și cu 10 grade Celsius mai puțin pe timpul nopții. Temperaturile scăzute din timpul nopții sunt foarte importante primăvara devreme, când planta începe să înmugurească. Fuchsia nu mai înflorește când temperatura medie din timpul zilei crește peste 24 grad Celsius.
În perioada de dezvoltare, planta se udă când se simte că s-a uscat pământul. Toamna, udați mai rar și cu cantități din ce în ce mai mici de apă, ca să pregătiți planta pentru repausul de iarnă. Toamna, plantele foarte mari pot fi tăiate. Peste iarnă trebuie să le asigurați cercelușilor o temperatura de 4 – 10 grade Celsius și să îi udați atât cât să nu se usuce complet pământul din ghivece. Primăvara, planta se mută într-un loc mai cald, mai luminos și începeți să o udați regulat. Când apar noile frunze, schimbați pământul din ghiveci și chiar și ghiveciul, cu unul puțin mai mare. Primăvara și vara, puteți să rupeți vârful fiecărei ramuri noi care are deja 2 seturi de frunze, dacă doriți ca planta să aibă un foliaj mai bogat.
Nu te îngrijora dacă îşi pierde frunzele în perioada de iarnă. Cercelușul crește și sub formă de copac. Altfel, poate atinge şi trei metri înălţime.
sursa foto: Pinterest
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com
Lasă un răspuns