Menu

Cine spune că ”Baba oarba”, ”Rațele și vânătorii” sau ”Țară, țară, vrem ostași” nu mai sunt interesante pentru generația smartphone?!

O săptămână întreagă ”Olimpiadele Copilăriei” au avut loc în Parcul Sebastian. Seară de seară, copiii nu voiau să lase să se închidă atelierele, nemaiavând răbdare până a doua zi. Artiștii le pictau fețele mici în personaje de poveste și la lumina lanternei telefonului. Ah, deci, iar smartphone…

Ne-au convins părinții și bunicii care se jucau în mijlocul mulțimii de copii și care au avut astfel răgazul să uite de griji, măcar pentru o oră, două, trei, cinci.

Am văzut oameni cântând piese frumoase și vechi, ale Cenaclului Flacăra, odată cu Magda Pușkaș, Andrei Păunescu, Maria Maria, Valentin Moldovan, Vanghele Gogu, Radu Vălean sau și-au dat inima pe vocea lui Bodo și piesele Pro Consul.

Lecțiile au fost și ele o joacă interesantă, istoria românilor, istoria cinematografiei, experiențele din spatele camerelor de televiziune și acordarea primului ajutor au devenit atracții pentru peste 1.000 de copii și părinți întrucât au fost combinate cu spectacole de teatru ventriloc, jocuri, concursuri și show de karaoke.

 

 

 

 

Evenimentul ”Olimpiadele Copilăriei” a fost organizat, în perioada 13 – 19 august de Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”, Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, în parteneriat cu Romexpo, CEZ Group, Rombet și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram