Menu

Clematita, floarea ce-ți colorează grădina

Clematitele sunt unele dintre cele mai îndrăgite liane cultivate în grădinile noastre.  Clematita sau Curpenul este o plantă perenă, agățatoare, poate atinge chiar 5 metri înălțime, foarte decorativă prin mulțimea de flori de care ne putem bucura din iunie pana la începutul iernii. Fiind plante agățătoare, clematitele au nenevoie de un sprijin care să le susțină. Ele se pot sprijini și pe garduri, și pe ziduri, și, fiind foarte ornamentale, pot fi plantate special pentru a ascunde unele zone ale grădinii, sau eventuale defecte. Sunt multe specii de clematite cu flori de diverse culori: alb-gălbui, roz, roșii, bleu, violet.

a1599de115cdb3e96477d97f008bd925

 

2136daa96e468a156b8aa1f29a915e95

Clematita este o plantă care preferă umbra și răcoarea la rădăcină și soarele și lumina la tulpina. De aceea trebuie să punem pietriș în jurul rădăcinii, pentru a păstra o temperatură mai scăzută sau vom planta la baza ei alte flori care să îi facă umbră. Nu sunt probleme cu clima de la noi, rezistă chiar și iarna, dar pentru a o proteja de geruri vom pune în jurul rădăcinii frunze uscate și scoarță de copac.

e85330dcff9206db840f8e4c1efeedaf

Metoda cea mai folosită este prin butășire, se poate realiza și butășire primăvara prelevând butași verzi după ce a început vegetația, o altă perioadă destul de bună este butășirea de vară, imediat după trecerea florilor, se prelevează butași semilemnoși.

clematita

De asemenea, dacă aveți o tufă de clematite mai bogată se poate înmulți prin divizarea tufei primăvara devreme, săpați tufa, iar apoi tăiați în doua sau în 3 părți iar apoi replantați imediat în locuri diferite.

ef2046f913b0cc8786ece74d23a159da

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram