Menu

Coacăzul negru – medicamentul oferit de natură

Coacăzul negru – medicamentul oferit de natură

Coacăzul negru este de origine europeană. În Franţa a crescut multă vreme pe Coasta de Azur, înainte de a se extinde în alte regiuni. Anticii considerau coacăza neagră un fruct care favorizează longevitatea. Acest interes era justificat, deoarece coacăza neagră este bogată în vitamine şi minerale şi are, prin urmare, proprietăţi terapeutice. Coacăzele negre dezintoxică în profunzime.

Coacăzele negre facilitează digestia, stimulează funcţionarea ficatului, a pancreasului, a splinei şi a rinichilor. Eliberează organismul de deşeuri şi toxine şi contribuie la scăderea acidului uric şi a colesterolului.
Cura cu aceste fructe este recomandată persoanelor hipertensive, pletorice, limfatice şi femeilor care suferă de tulburări ale circulaţiei datorate menopauzei.

Eficienţa lor s-a dovedit remarcabilă mai ales în tratamentul reumatismului şi al artrozei. Efectul antireumatic a fost dovedit în 1908 de către doctorul Huchard.

 

Coacăzele negrele pot fi consumate şi sub formă de ceai, sirop sau suc.

 

 

Ceaiul ecologic de coacăz negru

este un supliment alimentar predozat obținut din frunzele plantei Ribes nigrum (coacăz negru), fam. Grossulariaceae.
Coacăzul negru este un arbust tufos, indigen, microfanerofit, întâlnit pe soluri argilo-lutoase, în păduri și tufișuri, lunci, zăvoaie, în regiunile deluroase și muntoase din părțile nordice mai reci din Transilvania și Moldova. Se mai numește agriș negru, coacăză neagră, pomișoară neagră, smordin, smordina neagră, strugurei negri.
În Europa se cultivă de aproximativ 400 de ani, mai ales în regiunile vecine Mării Baltice (Danemarca, nordul Germaniei, Scandinavia) și în Olanda. în sec. XVI a fost transportat peste Canalul Mânecii. în 1757 englezii îl foloseau la prepararea vinului. Pe continentul american a ajuns în jurul anului 1630. Astăzi este cultivat pe suprafețe întinse în Anglia, Polonia, Germania, Franța, Ungaria, Iugoslavia, Bulgaria, Olanda.
În România se cultivă pe suprafețe întinse.

Ceaiul ecologic de coacăz negru se prepară din 2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apă fierbinte, prin infuzare timp de 10-15 minute. Infuzia se consumă neîndulcită, călduță sau rece, de 3-4 ori pe zi între mese sau ori de câte ori este necesar.

Reumatismul este un termen generic care cuprinde ca o umbrelă suferința articulațiilor. Printre cele mai răspândite se află artrita reumatoidă, osteoartroza, spondilita anchilozantă, artrita gutoasă, sclerodermia, bursita, tendinita, etc. iar disconfortul apare aproape concomitent cu zilele reci și friguroase de toamnă-iarnă  – afirmă dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu.

”Foarte multe persoane îmi scriu și îmi solicită un tratament natural pentru tot felul de afecțiuni reumatice, plângându-se că suferă de febră, inflamație, durere, rigiditate musculară sau musculară. Într-adevăr, acestea sunt printre simptomele cele mai comune ale reumatismului, o boală de care noi românii nu suntem deloc scutiți și care îmbracă uneori forme dureroase, iar pe alocuri chiar invalidante”, a mai adăugat dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu .

 

Sucul proaspăt de coacăze negre

era considerat încă din Antichitate un elixir al tinereţii. Sucul este bogat în vitamina C şi în pigmenţi care stimulează circulaţia (te ajută să scapi şi de sindromul mâinilor şi picioarelor reci). În plus, creşte activitatea glandelor suprarenale şi întăreşte sistemul imunitar. Pentru o absorbţie cât mai bună a vitaminei C consumă-l înainte de masă.

 

Siropul de coacăze

este un leac miraculos în infecţiile respiratorii. Fără doar şi poate, durerile de gât, tusea şi răguşeala trec ca prin minune cu ajutorul acestuia. Se prepară din 250 g de fructe proaspete la un litru de apă. Ţii la fiert până când amestecul scade la jumătate, adaugi o cantitate egală de zahăr şi laşi din nou la fiert, preţ de o oră. Iei câte o linguriţă la două ore. Efectul este antimucolitic, antiseptic şi cicatrizant.

Produsul este un supliment alimentar care nu înlocuiește un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos.

 

Compoziție: produsul conţine pulbere obţinută din frunze de coacăz negru (Ribes nigrum – folium) certificat ecologic.

Despre produs: Conţinutul ridicat de taninuri, rutozide, vitamina C, săruri de potasiu, flavone, ulei volatil conferă ceaiului ecologic de coacăz negru proprietăţi diuretice, de stimulare a circulaţiei limfatice şi venoase, antiinflamatorii (datorită conţinutului în flavone), stimulează eliminarea acidului uric din sânge, are acţiune antihipertensivă, efecte benefice antireumatice, stimulează sistemul hematopoietic.
Se recomandă ca supliment alimentar pentru îmbunătăţirea regimului igieno-dietetic în migrene, edeme, tuse spastică, gută, hipertensiune arterială, artrite, anchiloze, dureri reumatice, tulburări premenstruale şi cele specifice debutului menopauzei, litiază renală, tulburări cardiovasculare, anemie, stări febrile.

 

Acest produs îl găsiţi  în farmacia Cleofarm, în farmaciile Hofigal, dar le şi puteţi comanda online.

 

Farmacia Cleofarm, Şos. Colentina nr. 76, București, sector 2 telefon: 021 240 2853 program: Luni – Vineri 08.00 – 19.30; Sâmbătă 08.00 – 14.00; Duminică – Închis

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram