Menu

Compensarea suplimentelor alimentare nu mai poate fi amânată, susține dr. Anca Daniela Raiciu

”Pentru că fitoterapia, adică tratamentul cu ajutorul plantelor, este metoda terapeutică cea mai veche și răspândită în lume și poate fi cel mai mare aliat al medicinei alopate accelerând vindecarea, am decis că merită sa lupt pentru a legifera intrarea suplimentelor alimentare pe lista medicamentelor compensate – ne spune lector universitar Anca Daniela Raiciu, dr. în farmacie, unul dintre cei mai reputați și activi specialiști în domeniul plantelor din România, în interviul acordat site-ului de lifestyle aquiahora.ro

 

raiciu

Fitoterapia poate veni cu partea sa de contribuție într-o sumedenie de afecțiuni!

Lucrez de o viață în domeniul plantelor medicinale și activez de foarte mulți ani în cea mai veche și mai mare companie cu capital integral românesc de pe piața de profil – HOFIGAL.  Deci, vorbesc din interiorul unei industrii orientate total spre sănătatea din natură, care, ca să-l parafrazez pe poetul nostru național ”nu minte niciodată”. Acest proiect mă preocupă de foarte mulți ani de zile, iar legislația românească ar trebui să ofere un cadru legal pentru ca pacienții să poată beneficia de bogăția de principii terapeutice ale fitoterapiei,  atât la nivelul profilactic cât și în bolile curente.

De la tulburările neurovegetative până la cele digestive, de la cele ginecologice până la diabet, de la combaterea infecţiilor virale și până la alinarea durerilor de tip reumatismal, fitoterapia poate veni cu partea sa de contribuție.

 

1

Deocamdată e doar o idee, la care doresc să se alăture societatea civilă, Parlamentul, Guvernul!

Deocamdată e doar o idee la care doresc să se alăture societatea civilă, Parlamentul, Guvernul în condițiile în care la capitolul ”sănătate” România figurează în toate topurile posibile. Mă refer la cele negative, desigur! Suntem printre fruntași la maladiile care ucid, iar bolnavii sunt din ce în ce mai tineri – atenționează dr. Raiciu, pentru că în rândul românilor nu prea există obiceiul de a merge la medic decât când sănătatea este grav afectată și aproape niciodată în scop profilactic.

Dacă pe lista compensatelor ar intra și suplimentele alimentare,  mult mai mulți români ar putea profita de principiile active ale fitoterapiei, care administrate corect și la timp sunt foarte eficiente și mult mai bine tolerate de către organismul uman. În felul aceasta s-ar evita diagnosticările târzii care au potențial fatal și pentru care societatea cheltuiește de zeci și sute de ori mai mult!

De la idee la faptă în România sunt ani lumină, dar împreună putem desființa acest tipar!

Numai că de la idee la faptă, mai ales în România, uneori sunt ani lumină! Dar am convingerea că împreună putem desființa acest tipar, pentru că numai fiind sănătoși avem un viitor – atrage atenția interlocutoarea noastră.

Pentru asta este necesar ca operatorilor din această industrie să li se alăture societatea civilă, ONG-urile de profil, Parlamentul și Guvernul, pentru ca printr-o lege bine făcută să contribuim în mod real la sănătatea populației. Și este necesar să se întâmple repede!

Nutriția corectă, profilaxia corectă, medicația corectă, într-un cuvânt educația pentru sănătate susținută de o infrastructură adecvată, iată ce ne poate scoate din nefericitele topuri pe care le aminteam mai devreme.

Sondajele efectuate pretutindeni în lume au arătat că oamenii au extraordinar de multă încredere în puterea vindecătoare a plantelor, nu numai pentru că tradiția consemnează acest lucru, ci și pentru că cercetarea modernă confirmă tradiția și aduce noi argumente în acest sens.  Sunt multe țări în Europa în care pacienții beneficiază de suplimente alimentare compensate fie în scop profilactic, fie pentru a susține tratamentul alopat, iar noi nu trebuie decât să urmăm exemplul acestora.

Compensarea suplimentelor alimentare nu mai poate fi amânată! Efectele nu vor întârzia să apară!”

Suplimente alimentare găşiţi şi la Farmacia Cleofarm din cartierul Colentina.

farmacie-2

 

sursa: aquiahora.ro/Adriana Caranfil  

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram