Menu

Concursul lunii septembrie! Cine nu participă …. nu câștigă!

Avem concurs, evident şi în această lună. Şi tot cu sprijinul partenerului meu Art & Craft Design.

A venit toamna, şi o dată cu ea a sosit şi momentul să ne gândim la ce fel de legume, fructe sau verdeţuri conservăm pentru iarnă, ce murături punem şi ce fel de dulceţuri facem.

1

Cred că cea mai îndrăgită gustare pentru iarnă este pentru noi toţi zacusca. Fie că este făcută de mama, bunica … sau de ce nu, de noi în persoană, zacusca se află în topul preferinţelor tuturor.

Zacusca de vinete poate reprezenta aperitivul ideal, deoarece este un preparat uşor. Datorită conţinutului bogat de legume, zacusca stimulează digestia şi asigură organismului nutrienţii indispensabili. Ca şi mod de preparare, zacusca de vinete are o complexitate scăzută. Cu toate acestea, acest preparat necesită mult timp de preparare, deoarece ingredintul de bază: vinetele, trebuie să fie coapte.

51

 

 

3

Pentru a vă înscrie în concurs nu trebuie să faceți nimic special, ci doar să lăsați  un comentariu pe blog unde să-mi spuneţi ce bunătăţuri aşezaţi în cămara voastră.

Câștigătorul va primi zacuscă şi dulceţuri din partea partenerului meu Art & Craft Design.

Concursul începe azi, 18 septembrie, iar pe 23 septembrie aflăm câștigătorul.

Câştigătorul va fi anunțat pe blog și pe paginile de facebook Țărăncuța Urbana și Romanian Art&Craft.

 

Așadar, mult succes! Vă așteptăm comentariile pe blog!

Magazinul Art & Craft Design se găsește în toate aeroporturile din țară, dar și online pe www.artandcraft.ro. Aici găsiți cele mai interesante idei de cadouri de destinație și de suveniruri pentru prietenii voștri din țară și străinătate: obiecte de arta populară și de artizanat, produse tradiționale românești, tricouri și genți personalizate, ciocolată și prăjituri de casă și multe multe altele. Intrați pe site și sigur nu veți regreta!

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma.
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu.
Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu!
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

51 comments

  1. Picincu-Hobjila Viorica spune:

    Ca in fiecare toamna, am pregatit, pentru camara de iarna, zacusca, gogosari in sos tomat, ardei iuti in otet si zarzavat pentru ciorbe la borcan 🙂

  2. Ardeii kapia sunt preferatii mei, asa ca-i prepar in toate formele posibile. Ba simplu la congelator, ba in borcane pentru iarna cu diferite mirodenii. In rest, gogonelele si castravetii murati nu-mi lipsesc din camara.

  3. ciocoiu nicoleta spune:

    Pentru aceasta iarna am preagtit compot de caise,prune, cirese , dulceata de caise,capsuni,cirese , gemuri si urmeaza castraveti in otet , gogosari in sos si varza la murat ..

  4. Fructe in miere (merisoare, catina), zacusca, gogosari in otet, dulceata si peltea de gutui, gem de afine

  5. Avem compoturi de nectarine, cirese, prune, zacusca si muraturi.

  6. Claudia Ratiu spune:

    Am pus gem de cirese, de visine, de zmeura (preferata noastra, de caise, silvoita (magiun), bulion, castraveti murati, gogosari si bineinteles – zacusca minunata. Gemurile, bulionul si castravetii din gradina proprie 🙂

  7. Corina Elena spune:

    Gem de capsuni culese din via vecinului, compot de prune, castraveti murati, dovlecei la borcan, zacusca, si bulion.

  8. Teodora Gaina spune:

    Am de toate in camara, dar nu puse de mine. De manuta mea, am pus doar ardei iuti la otet.

  9. Eu pun muraturi din rosii coapte si pepene verde!!!!

  10. Avramescu Evelina Mihaela spune:

    pentru iarna am pregatit: zacusca, muraturi, gem de prune, saracilata, suc de rosii

  11. Pentru iarna am pregatit zacusta, dulceata de visine, compot, iar saptamana aceasta urmeaza muraturi!

  12. Apostoiu Gurau Vasile spune:

    Chiar daca locuim la bloc tot ne umplem debaraua cu bunatati pentru iarna.Impreuna cu sotia mea si socrii,am pregatit zacusca,gem de prune,compot de visine,cirese,prune,toacana de legume,muraturi iar acum ne pregatim sa facem must.

  13. maria ene spune:

    Buna!
    Am pregatit pentru iarna suc de rosii , compot, bulion de rosii, bulion de ardei, gogosari si castraveti in otet,

  14. Ababei Dan spune:

    Magiun,zacusca cu multe vinete ,gem de prune,posibil si peltea de gutui.

  15. Am pregatit pentru iarna muraturi,dulceata,compot si am sa mai pregatesc zacusca cu vinete si tocana de legume.

  16. Gherasim Daniela spune:

    Buns Roxana,super concurs,eu pt iarna am pregatit deja dulceturi de capsuni,de visine,suc de Rosii si bulion,castraveti si gogosari la opera si urmeaza gogonelele si varza!

  17. Stanescu Geanina spune:

    Am pus deja castraveciori si gogosari si cateva borcane de dulceata de capsuni si caise..Saptamana viitoare m-am pregatit de nelipsitul magiun ,caci prunele sunt numai bune acum.

  18. Daniela Dinu spune:

    Până acum am pregătit zacuscă de vinete, dulceață de prune și de vișine.

  19. iuliaiulia spune:

    am pregatit pentru iarna muraturi,dulceata,compot si zacusca cu vinete si tocana de legume

  20. Draga mea,pentru iarna am pregatit de toate;de la dulceata de visine si capsuni,compoturi de cirese si struguri,pana la tocana de legume,zacusca de vinete,ardei gogosar-in otet,castraveciori,gogonele si bulion!…mai am de pus varza la murat…

  21. Anca Bejan spune:

    buna ziua am pregatit pentru iarna muraturi,dulceata,compot si zacusca cu vinete si tocana de legume.Multumesc pentru concurs.Succes tuturor.

  22. Ioana Manole spune:

    Pentru aceasta iarma am pus in camara catev borcane cu zacusca, zarzavat de ciorba, dulceata de visine si de caise. Urmeaza sa fac si cateva borcane cu dulceata de gutui.

  23. Mândru Mihai Narcis spune:

    Dulceata si zacusca.

  24. cecilia spune:

    Pt iarna am pregatit gogosari si castraveti murati,dulceaat de capsuni,de visine,de nectarine,de prune,compoturi..si urmeaza sa pun varza la murat.

  25. Pentru iarna am facut zacusca, suc de rosii, dulceata de visine si urmeaza muraturile!

  26. camelia ciuhureanu spune:

    Zacusca si dulceata de cirese!

  27. Pentru iarna am pus la camara dulceata,compot de fructe,zacusca,muraturi,suc de rosii.

  28. Nicoleta Georgescu spune:

    In camara am pus dulceata de visine, dulceata de struguri albi, gem de prune cu miez de nuca , gogosari si castraveti in otet, suc de rosii.

  29. IORDACHE SERGIU spune:

    Am pregatit pentru iarna , dulceata de capsuni , de zmeura , am pus muraturi , am facut suc de rosii si rosii cherry in bulion .

  30. Valentina Alexandru spune:

    Pasta de ardei, suc de rosiii, castraveti murati. Cam atat am asezat pe raftul din camara

  31. Mihaela Grigoras spune:

    Pentru iarna pregatesc doar magiun ( peste 40 de borcanele de 400 g ) si cateva borcanele de zarzavat ( obicei de la mama, nu mi se mai pare foarte necesar acum ) . Nu am timp sa pregtesc alte conserve.

  32. Dulceata de capsuni , duceata de ceapa rosie , dulceats de ardei iute , zacusca

  33. Dragomir Raluca Magdalena spune:

    Suc de rosii, dulceata de afine, dulceata de capsuni, muraturi

  34. szabo zoltan spune:

    Am pregatit muraturi, dulceturi, zacusca.

  35. Lazaroi Ileana spune:

    zacusca de vinete si de fasole, dulceata de afine, vinete la borcan,compot de piersici, castraveti murati

  36. COSTACHE MIHAELA spune:

    Suc de rosii, dulceata de afine, dulceata de capsuni, sfecla rosie la borcan, muraturi….

  37. Tihulca Iuliana spune:

    Muraturi, dulceata de caise, de cirese si de visine, zacusca de vinete, bulion de rosii si pasta de ardei.

  38. Provizii pentru camara dulceturi, zacusti, tocane si muraturi.

  39. Berdei Valentina spune:

    Dulceata de gutui, sirop de muguri de brad si sfecla rosie in otet cu hrean… Yammy 🙂

  40. Tihulca Nicolae Claudiu spune:

    Zacusca de vinete si dulceata de visine; vor urma pepenii murati 🙂

  41. Pantazi Iuliana spune:

    In septembrie am facut zacusca de vinete cu gogosari, gem de prune, dulceata de ardei iute cu lamaie si menta.Vedem ce mai punem pe lista de bunataturi dupa ce revenim din concediu. Pupici si bafta tuturor concurentilor!

  42. Cristina Sece spune:

    Bună! Până acum am pregătit zacuscă de vinete, tocană de legume, dulceață de prune și de vișine.

  43. Ceausescu Madalina spune:

    Pentru iarna am pregatit dulceata de prune,suc de rosii si compot de caise.

  44. Iordana Ferent spune:

    Desi am devenit gospodina abia in urma cu 4 ani, la varsta de 60 de ani si cativa altii pe deasupra, dupa ce draga mea mama a trecut in lumea de dincolo, am reusit cu timpul sa invat cateva chestiuni folositoare. Putine dar foarte utile. Si astfel, an de an, am asezat in dulapiorul cu bunatati borcane cu visine pentru prajitura cu visine, dulceturi, gemuri, compoturi de mere si prune, vinete coapte la congelator si ardei pregatiti pentru a fi umpluti…De muraturi se ocupa sotul meu: pepeni, gogonele si castraveti! Anul acesta am facut pentru prima data dulceata de afine si sirop. Adevarate delicatese!

  45. Lucica Agache spune:

    Am pregatit pentru iarna muraturi,dulceata,compot si am sa mai pregatesc zacusca cu vinete si tocana de legume.Multumesc pentru concurs.Succes tuturor.

  46. dinartistul spune:

    Tot anul muncesc in gradina si este si greu si frumos dar si mult hazard, ma refer ca anul asta de pilda a batut grindina la noi si mi-a distrus mare parte din semanatura! dar oricum dulceata de visine si visinata, de caise si sirop si caisata,dulceata de zmeura si sirop, muraturi, bulion , zacusca dar asta cu marfa cumparata de pe piata.

  47. FOCSA VICTORITA spune:

    Am pregatit pentru iarna muraturi, dulceturi si suc de rosii !

  48. candrea nadia spune:

    Buna, Roxana!!! Frumos concurs ai pus la cale! Ma inscriu cu drag, tocmai pentru ca mi-ar prinde tare bine niste bunatati de asezat pe raftul din camara!
    Eu nu dispun de prea mult timp pentru ca lucrez si apoi sunt la dispozitia printesei mele de trei anisori, care are cate si mai cate pofte! Totusi, mai am noroc cu mama, care pregateste si pentru mine ceva muraturi pentru iarna.
    Ieri am facut eu singurica o reteta simpla, de gogosari in sos tomat, mi-a iesit tare bine si ma mandresc cu cateva borcanele delicioase!
    Mai am pe raft si dulceata de afine, facuta tot de mine in luna august, precum si dulceata de caise, culese din gradina parintilor mei!
    Multumim pentru concurs!

1 Pings/Trackbacks for "Concursul lunii septembrie! Cine nu participă …. nu câștigă!"
  1. […] Iuliana Sep 18, 7:00 pm In septembrie am facut zacusca de vinete cu gogosari, gem de prune, dulceata de ardei iute cu […]

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
13°
nori împrăștiați
humidity: 62%
wind: 3m/s N
H 14 • L 14

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram