Menu

Condurul Doamnei, o floare nobilă

CĂLȚUNAȘUL, CONDURUL DOAMNEI SAU NEMȚOAICA este o plantă decorativă cățărătoare cu flori colorate – portocalii, galbene, roșii sau albe, întâlnită de la începutul anotimpului cald până la sfârșitul toamnei.

41304277_DVRQDIXBO

Se înmulțesc primăvara prin semințe culese în prealabil de la flori și se plantează la începutul lunii mai. Călțunașul este totodată o plantă comestibilă care împărtășește ceva din parfumul aromat al anasonului. Frunzele și florile se pot folosi în salate dacă nu au fost stropite cu soluții chimice. Frunzele au un gust picant și merg bine la sandwich-uri și salate.

b-687002

 

Floarea este folosită la acoperirea zidurilor joase de piatră sau pentru a umple golurile dintre diferite specii de bulboase sau plante perene din grădină, în coșuri suspendate și în jardiniere.

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram