Menu

Cosmos, floare care nu vine din Cosmos, dar tocmai potrivită pentru grădinile rustice

Nu este din Cosmos, dar se numește Cosmos. Planta este originară din America Centrală, iar după unii autori din Mexic, unde erau cultivate de preoții misionari spanioli, cea mai cunoscută fiind Cosmos bipinnatus, sau mărărite, fluturași, mustața flăcăului. Ele sunt plante excelente pentru gradina rustică, oferind nectarul pentru albine şi fluturi şi seminţe pentru păsări, tolerează și iubesc căldura caniculară a verii.
cosmos 1
Cosmos are florile simple sau duble, divers colorate (alb, roșu, roz, portocaliu și purpuriu), iar numele vine din  cuvântul grecesc care descrie armonia sau universul ordonat.

Cosmos arată perfect în spatele grădinii și în aranjamentele simple. Cosmos are semințe mari, ceea ce îl face ușor de plantat. Semințele de Cosmos încolțesc rapid, iar planta ajunge în scurt timp până la o înălțime medie de 1.2 m-1.5 m. Însământați planta direct în grădină, înainte de ultimul înghet, păstrând o distanță de 30 cm între plante, pentru că mai apoi să le răriți până la distanța de 45 cm.
cosmos 2
cosmos 3
cosmos 5
cosmos4
cosmos 6
cosmos 7
Înflorirea se eșalonează din iunie pânã în octombrie. Cosmos nu mai creşte spontan nicăieri în lume. Aceasta înseamnă că seminţele care apar după trecerea florilor nu sunt fertile şi din ele nu cresc flori. Singura modalitate de propagare a plantei este divizarea tufei, procedură care poate fi făcută fie toamna târziu, după ofilirea plantei, sau primăvara, înainte de replantarea în grădină. Unele specii se pot înmulţi şi prin seminţe, cum sunt Cosmos bipinnatus, Cosmos diversifolius, sau Cosmos sulphureus, care se seamănă primăvara, când vremea începe să se încălzească, în răsadniţe sau direct în grădină.
sursa: Pinterest

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram