Joi, 14 mai, începând cu ora 19, la Muzeul Naţional al Țăranului Român, etnologul Şerban Anghelescu va susţine conferinţa Craii de Curtea Veche . Evenimentul ne propune să ne pierdem pe străzile strâmte din jurul Curţii Domneşti pe care naraţiunea plină de poezie a lui Mateiu Caragiale lasă incertitudinea să plutească. Pîrgu, Pantazi şi Paşadia, personajele romanului lui Mateiu Caragiale, populează un Bucureşti crepuscular, în care pitorescul este la el acasă. În vechiul târg, fiecare personaj ascunde o poveste sau o întreagă identitate secretă, atent mascată de manierele Belle Epoque şi de întunericul omniprezent în roman.
Muzeul Național al Țăranului Român – cunoscut pe vremuri și ca Muzeul de la Șosea –continuă ciclul său de conferințe vizând dezbaterea publică a problematicii vaste a tradițiilor în cultura română actuală.
Curtea Veche este prima curte domnească din Bucureşti. Pe locul în care ulterior va fi construită curtea domnească, Mircea cel Bătrân construiește o cetate, undeva între anii 1386-1418. Cetatea avea ziduri de cărămidă și era înconjurată de șanț de apărare.
În secolul al XV-lea, Vlad Ţepeş, domnul Țării Românești, consolidează cetatea construită de Mircea cel Bătrân și o ridică la rangul de reședință domnească, alternativă celei de la Târgovişte.
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com
Lasă un răspuns