Menu

Crinul de zi, floarea care stă înflorită doar o zi

Hemerocallis, Planta de aur sau Crinul de zi. Plantele sunt ușor de cultivat și înfrumusețează grădina din iunie până în august cu flori de culori variate, în funcție de specie: galbene, roz, portocalii.

Hemerocallis 1

Fiecare floare rezistă doar o singura zi, însă bobocii se deschid succesiv, astfel încât te vei putea bucura de Hemerocallis o perioadă îndelungată. Au nevoie de lumină puternică, deși tolerează și penumbra, și udări regulate. Înfloresc abundent vreme de 3 luni, din iunie până la sfârșitul lui august. Rădăcinile sunt rizomatoase și rezistă foarte bine iarna în pământ, așa că nu trebuie scoasă și adăpostită.

Hemerocallis 2

Hemerocallis 3

Hemerocallis este o plantă originară din Asia orientală și nu are nevoie de o îngriire deosebită. Aspectul este de plantă ierboasă cu frunze lungi și subțiri ca niște panglici. Din mijlocul plantei apar tulpinile, numeroase, spre vârful cărora apar florile. Se udă regulat, dar nu cu foarte multă apă, lăsând pământul să se usuce puțin între udări.

Hemerocallis nu are nevoie de foarte multe îngrijiri. Solul este foarte important, acesta trebuie să fie bine drenat și bogat. Are nevoie se soare din plin, mai ales în perioada înfloririi, tolerând foarte bine temperaturile ridicate de vară. Se udă regulat, dar nu cu foarte multă apă, lăsând pământul să se usuce puțin între udări.

Plantele bulboase acumulează în bulb, pe parcursul întregului an, substanțe nutritive benefice creșterii. Astfel, se poate fertiliza periodic în perioada repausului vegetativ, adică de la terminarea perioadei de înflorire și până la sosirea iernii. Substanțele acumulate vor contribui la înflorirea abundentă din anul următor.

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram