Menu

Crinul, regele grădinii

Crinul de grădină simbolizeaza virtutea, puritatea și este o floare destul de des întâlnită în grădinile mici de lângă casă. Cei mai răspândiți crini sunt cei albi și portocalii.

padure-de-crini-9098x1024
Fac flori minunate și înfloresc chiar în iunie, iar parfumul lor este irezistibil și foarte puternic contribuind la atmosfera tipică a serilor de vară.
Crinul este o floare perenă, bulbii de obicei se plantează toamna sau primăvara. Înainte de plantare, pământul trebuie săpat adânc, eventual îngrășat cu compost. Preferă un loc însorit însă ferit de curent sau vânt puternic deoarece înălțimea florilor poate ajunge chiar și la 150 cm. Crinii de regulă se înmulțesc prin despărțirea bulbilor, dar se poate face și prin bulbi aerieni crescuți la baza frunzelor sau prin butășire. Despărțirea bulbilor se face după ce aceștia sunt scoși toamna din pământ. Dacă plantăm primăvara, bulbii trebuie ținuti la o temperatură de 6-8 grade timp de 6 săptămâni.
crini-albi (1)

1 Pings/Trackbacks for "Crinul, regele grădinii"

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram