Menu

Crocosmia, floarea decorativă ce nu trebuie să lipsească dintr-o grădină

Anul acesta mi-am cumpărat o floare senzațională, când a înflorit eu am zis că este o rudă apropiată a gladiolei.

Crocosmia este o plantă elegantă cu flori galbene, galben-portocalii sau roșii. A mea este de culoare roșie și face parte din soiul Lucifer, cunoscut și apreciat pentru florile de culoare roșu aprins. Clar nu pot trece neobservată în grădină. Am mai aflat că face parte din familia Iridaceae și este originară din Africa de Sud.

Soiul Ember Glow înflorește în nuanțe de galben, iar Crocosmia masoniorum înflorește în nuanțe de portocaliu.

 

 

Crește sub formă de tufă înaltă de 50-80 cm. Am pus un bulb și m-am trezit cu vreo 5 fire de plantă și fiecare cu tijă de floare. Frunzele se dezvoltă de la baza, sunt înalte, drepte, asemănătoare cu frunzele de stânjenel. Florile, grupate în formă de spice mari, arcuiesc ușor tulpinile zvelte cu greutatea lor.

 

 

 

Ce trebuie să știți:

  • Plantarea bulbilor se plantează în grădină în perioada martie – mai și înfloresc începand cu luna iunie și până în august. Bulbii se înmulțesc ușor în pământ și în cîțiva ani vor crea o tufă cu multe flori.

 

  • Bulbii se plantează la o adâncime de circa 10 cm și la o distanță de 30 cm între ei. Udați bine solul după plantare. Solul trebuie să fie îndeajuns de fertil, afânat și să nu rețină apă în exces.

 

  • Alegeți locuri de amplasare luminoase, însorite pentru a vă bucura de o înflorire abundentă. Crocosmia se udă astfel încât să nu aibă pământul uscat, în special în perioadele calde și secetoase.

 

  • În zonele cu ierni aspre bulbii se scot din pământ și se păstrează într-un loc răcoros; dacă sunt lăsați în pământ peste iarna pot rezista dacă îi protejați cu frunze, iarba și ramuri uscate.

 

  • Crocosmia este ideală pentru borduri înalte, fiind o plantă mai spectaculoasă plantată în grup, dar și în combinații cu alte flori de vară. Dacă aveți un zid sau un gard acoperit cu trandafiri cățărători galbeni, albi sau portocalii, plantați crocosmia Lucifer cu flori roșii în fața lor și veți constata că se completează foarte bine și se pun reciproc în valoare.

 

  • Crocosmia galbenă sau portocalie se poate asocia foarte bine cu flori perene sau anuale, mai scunde sau mai înalte, în nuanțe de violet, cum este Sempervivum, planta scundă cu flori violete, sau nemțișorul, planta înaltă, care îi poate crea un fundal numai bun pentru a o pune în valoare.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram