Menu

Cu bucătăria în balcon

Nevoia de a avea cât mai mult spațiu ne determină să apelăm la soluții cât mai creative pentru a folosi cât mai eficient orice spațiu din apartamentele noastre mici. De cele mai multe ori, camera dedicată bucătăriei este un spațiu sacrificat, o astfel de încăpere având prea puțini metri pătrați pentru ceea ce ne-am dori noi.

1

Unul dintre acestea este termoizolarea spațiului respectiv. Aceasta presupune în primul rând ca balconul să aibă o bună tâmplărie de exterior care să asigure o barieră termică în special pentru anotimpurile cu perioade friguroase. Un alt factor esențial este asigurarea termică din interior, adică la suplimentarea sau mutarea caloriferului în spațiul din balcon. Calculul termic al radiatorului, numărul de elemenți al acestuia se va stabili în funcție de suprafața vitrată existentă, adică se va ține cont de numărul de geamuri și evident de dimensiunea spațiului. Aceste caracteristici fiind valabile în cazul în care spațiul bucătăriei și al balconului se transformă într-un open space.

2

 

3

Explorarea balconului se poate face în mod diferit, după bunul plac al fiecăruia ținând cont de cât de permisiv este locul respectiv. Astfel, prelungind bucătăria, se poate lua în calcul mutarea centralei termice de apartament (în cazul în care există) în această zonă – a balconului. De multe ori, montarea centralei este un real impediment în ceea ce privește amenajarea unui ansamblu de mobilier care să poată fi funcțional și estetic în același timp. Dacă luăm în calcul așezarea în spațiul din balcon a diferitelor electrocasnice, cum ar fi aragazul sau zona de gătit pe plită, cuptorul, hota, frigiderul sau combina frigorifica, pentru toate acestea trebuie luat în calcul și repoziționarea instalațiilor de racordare necesare acestora.

One comment

  1. Daniela spune:

    Merge și nu prea merge: e și în funcție de numărul de balcoane, și de mărimea balconului, și de traseul până în sufragerie sau în „locul de luat masa”… NU e o idee rea, dar nu e posibilă prea des…

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram