Recunosc, cu părere de rău că n-am moștenit niciun cufăr de la niciuna dintre bunicile mele. Sunt pur și simplu îndrăgostită de cufărul bunicii. Mi se pare un obiect de suflet. Dar, într-un final tot o să-mi cumpăr unul de la vreun târg de obiecte tradiționale.
La români, mobila pictată făcea cândva parte din zestrea oricărei fete respectabile și, mai mult, era simbol al statutului familiei sale. Cu cât piesele de mobilier date drept zestre erau mai numeroase și mai bogat împodobite, cu atât familia era mai înstărită.
Cufărul reprezintă piesa de mobilier caracteristică stilului gotic, stilul specific secolelor XIII - XV, inventat în Ile de France. În secolul XVII au pătruns în Europa cuferele lăcuite chinezești și nipone. Cu toate că erau foarte scumpe,au cunoscut o incredibilă popularitate în rândul celor înstăriți de multe ori interioarele fiind modificate pentru ase adapta noii piese.
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com
Lasă un răspuns