Cum a reuşit „Lăptăria cu caimac” să mă întoarcă în copilărie

Cu drag mi-am adus aminte ieri de laptele ce mi-l fierbea bunica, atunci când mergeam la ea în vacanţă. Şi ce mult îmi plăcea să mănânc pojghiţa aceea de pe deasupra. Stratul acela de grăsime nu l-am mai întâlnit niciodată de atunci, a rămas undeva în amintirea mea. Laptele de la vaca bunicilor şi pâinea făcută la cuptorul din curte.

 

Aşadar, ieri m-am trezit din visare. Nu, nu mi-am luat vaca, dar am avut ocazia să gust din nou acel lapte al copilăriei. Am fost la o degustare de lapte, iaurt, sana şi brânzeturi – produse 100% naturale. Evenimentul m-a trimis şi mai mult în copilăria mea, degustarea având loc afară, într-o grădină mică, cochetă şi cu mulţi copilaşi zglobii.

 

 

 

 

Şi ca fotografia copilăriei să fie completă cei mici au avut parte şi de un mic atelier de cooking unde au învăţat o rețetă nouă de înghețată cu iaurt delicios, mentă și căpșuni. O reţetă simplă şi o îngheţată cu aroma copilăriei.

 

Preocupat de bucătărie, în special de deserturi, Tudor s-a alăturat repede fetelor. Şi-a personalizat coşuleţul pentru îngheţată, astfel că pe tot parcursul coacerii a putut să-i urmărească evoluţia 🙂

 

 

 

 

 

Lăptăria de la fermă

 

Să ai ferma ta, să ai vacile tale, să ai laptele tău, să ai produsele tale se cheamă …. Lăptăria cu caimac. Când iei caimacul, înseamnă că iei partea cea mai bună a unui lucru. Asta şi-a propus Mădălina, alături de soţul său, Adrian Cocan, atunci când au preluat o parte din afacerea tatălui său, Nicolae Şerban, fermier din Bărăgan.

 

 

 

 

 

 

 

Aşadar, 2500 de animale, din care 1000 de vaci de muls. Vacile sunt de rasă pură, Holstein Friesian. Cresc la fermă libere, nelegate, în adăposturi semideschise.

 

 

5 lucruri ce trebuie să le ştii despre Laptele cu caimac

 

  1. Laptele cu Caimac este îmbuteliat în sticle de 1 litru, iar iaurtul şi sana la sticlă de 500 ml.
  2. Toate produsele de la Lăptăria cu Caimac vor fi distribuite în magazinele Mega Imagine din Bucureşti
  3. Termenul de valabilitate este de 14 zile
  4. Este un lapte integral, nestandardizat, cu grăsime variabilă între 3,8 şi 4,1, fix aşa cum îl dă vaca
  5. Temperatura de pasteurizare mai joasă decât cea obişnuită face ca laptele să-şi păstreze gustul adevărat dar și cât mai mulți nutrienți.

 

 

 

 

“Planurile de a deschide lăptăria, adică fabrica de procesare s-au născut firesc, atât datorită dezvoltării continue a fermei și a dorinței noastre de a continua afacerea familiei, dar și din dorința de a consuma produse cât mai sănătoase, naturale și gustoase. Aceasta nu înseamnă că produsele Lăptăriei cu caimac sunt 100% cum se făceau odată, dar nici 100% cum se produc acum, ci doar că ne-am asumat misiunea de a lua ce-i mai bun atât din tradiție, cât și din actualitate, dar mai ales din lapte, adică acel caimac ce reprezintă o dovadă în plus a calității, a laptelui natural și a gustului”, ne-a povestit Mădălina Cocan, manager al Lăptăriei cu Caimac.

 

Ferma Lăptăriei cu caimac este una dintre cele mai mari ferme de vaci de lapte din România, înființată în urmă cu 24 de ani. De peste 10 ani, ferma livrează lapte crud, vrac, către marii procesatori din România și, in ultimii ani, și din Bulgaria, cu livrări zilnice de lapte de peste 25.000 de litri.

 

“Suntem o societate integrată, ceea ce ne permite să controlăm și să garantăm pentru tot ce ține de lactatele noastre, începând cu cerealele, oleaginoasele și fânul cultivate pe 3500 de ha, cu care asigurăm 90% din hrana vacilor, apoi animalele de rasă și apoi laptele”, a adăugat Adrian Cocan, manager al Lăptăriei cu Caimac.

 

Fabrica de procesare de ultimă generație a Lăptăriei are 1517 mp și se află vizavi de fermă, pentru ca laptele să ajungă imediat pe linia de producție, neatins de om sau de aer, la cele mai înalte standarde de siguranță alimentară.

Proprietarii mai au în plan pentru anul acesta un total de 6 linii de producţie, iar în curând, alături de sticlele de lapte cu caimac, la rafturi vor ajunge și alte produse ale Lăptăriei cu caimac, precum iaurtul natural, cașul proaspăt de vacă și cașul zvântat.

 

Mai multe informații despre Lăptăria cu Caimac și produsele brandului găsiți la www.laptariacucaimac.ro sau pe pagina de Facebook Lăptăria cu Caimac.

 

 

3 thoughts on “Cum a reuşit „Lăptăria cu caimac” să mă întoarcă în copilărie

Comments are closed.