Menu

Cum alegem parfumul care ni se potrivește

Fie că este vorba despre parfumurile bărbătești sau parfumurile pentru femei important este să ținem cont de câteva informații, pentru a putea alege aroma și tipul de parfum potrivit pentru fiecare ocazie.

 

  • În funcție de concentrație

Când ne referim la concentrația unui parfum, avem cinci mari categorii. Desigur, concentrația este cea care dă un miros mai intens sau mai discret, dar face diferența și la rezistența în timp a parfumului. Știm că unele parfumuri miros foarte bine, dar nu se mai simt aproape deloc după câteva ore, pentru că nu sunt concentrate.

Astfel, avem următoarele tipuri de produse bărbătești care să îți confere un miros plăcut: Parfumul, Apa de parfum, Apa de toaletă, Apa de colonie.

  • În funcție de arome

În funcție de tipul de aromă folosit, putem vorbi de patru mari categorii de parfumuri: florale, lemnoase, orientale, fresh. Desigur, toate aceste mirosuri se găsesc în diferite combinații, de obicei nu există un parfum care să aibă doar arome florale sau doar arome lemnoase. Modul în care acestea sunt combinate, în diferite proporții, conferă unui parfum mirosul său unic: parfumuri florale, parfumuri fresh, parfumuri lemnoase, parfumuri orientale.

 

 

 

 

Cum alegi parfumul potrivit

 

Când vrei să alegi parfumul potrivit trebuie să ții cont de mai multe aspecte, dincolo de mirosul care te atrage. Contează foarte mult evenimentul pentru care îl vei folosi, dar și momentul zilei.

 

  • Parfumul în funcție de momentul zilei

Pe parcursul zilei este indicat să folosim parfumuri diferite. Astfel, ziua trebuie să te dau cu un parfum discret, fresh, floral, iar seara parfumul tău trebuie să fie unul cu o aromă mai intensă, extravagantă.

Parfumul de zi. Parfumurile de zi trebuie să fie destul de concentrate. O alegere foarte bună o reprezintă parfumurile florale sau cele pe bază de citrice, bergamotă, lămâie.

Parfumul de seară. Parfumul de seară trebuie să fie mai intens și să spună o poveste atrăgătoare despre tine, iar în cazul în care mergi la o petrecere sau o cină romantică, parfumul trebuie ales cu grijă, pentru a-ți completa ținuta.

 

  • Parfumul în funcție de eveniment

La fel ca momentul zilei, și evenimentul la care mergi impune un anumit tip de parfum. Spre exemplu, când mergi la serviciu nu ai nevoie de o aromă foarte intensă, care să te scoată în evidență. Este bine să alegi un parfum fresh, mai discret și elegant, dar rezistent întreaga zi.

Parfumul în funcție de sezon. Desigur, parfumurile trebuie alese diferit și în funcție de anotimp. Vara și primăvara sunt recomandate aromele mai fresh, fructate și florale, iar iarna și toamna, când este mai frig, poți alege un parfum cu miros intens, lemnos sau condimentat.

Parfumul în funcție de personalitate. Personalitatea ta va fi completată de parfumul pe care îl alegi. De aceea, aroma trebuie aleasă cu atenție, la fel cum decizi în privința hainelor și accesoriilor. Nimic nu trebuie să fie la întâmplare, pentru că orice nepotrivire va ieși în evidență și poate atrage atenția într-un mod neplăcut.

 

  • În funcție de vârstă

Vârsta este un alt aspect de care trebuie să ții cont când trebuie să alegi parfumul potrivit. Spre exemplu, în jurul vârstei de 20 de ani un bărbat ar fi bine să poarte parfumuri mai discrete, după vârsta de 30 de ani merg foarte bine parfumurile care îmbină notele fructate cu cele florale, la vârsta de 40 de ani cere un parfum mai condimentat, iar după vârsta de 50 de ani cel mai indicat este să revii la aromele mai discrete.

 

Să nu uităm că de fiecare dată când cumpărăm un parfum, fie și pentru a fi dat cadou sau pentru noi personal, prețul este un aspect foarte important.

În ceea ce privește cosmeticele, și ele  reprezintă un factor destul de important în ieșirea noastră în lume. Estee Lauder, de exemplu a avut dintotdeauna aceeași filosofie, aceeași dorință de a oferi tot ce este mai bun pentru fiecare dintre noi: cele mai bune rezultate din cercetări, tehnologie inovatoare pentru îngrijire, machiaj profesional și parfumuri cu caracter puternic. Estee Lauder ne reamintește că în fiecare zi trebuie să ne îndeplinim datoria de femei, să fim frumoase, să fim noi înșine! Despre produse make-up estee lauder se poate spune că reprezintă toate lucrurile frumoase care evident încep cu o viziune, un vis.

Dacă vreți să realizați un machiaj corect, trebuie să țineți cont de calitatea produselor cosmetice pe care le folosiți și de ordinea aplicării acestora. În primul rând acordați atenție curățării tenului și aplicării unei creme hidratante, cu factor de protecție solara, și a unei baze de machiaj. După aceea, veți putea aplica fondul de ten și pudra.

 

 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram