Menu

Cum alegem un parfum pentru anotimpul rece

Zilele friguroase de iarnă pot lăsa de cele mai multe ori semne mai adânci decât o pată pe obraji. În urma expunerii la temperaturi reci pielea feței, a mâinilor și picioarelor devine uscată, creând astfel discomfort. O piele foarte uscată devine și inestetică, începe să se exfolieze sau crape. Pe lângă îngrijirea corpului pe perioada rece, mai trebuie să schimbăm și parfumul. Parfumul pe care îl folosim anotimpurile toamnă – iarnă este total diferite de cel de vară.

 

Un parfum se alege întotdeauna în funcţie de anotimp

 

Un parfum se alege întotdeauna în funcţie de anotimp, dar şi în funcţie de ocazie. După cum se ştie sunt parfumuri care pot fi folosite la evenimente speciale sau parfumuri care se folosesc în mod obişnuit.

În scurt timp ne pregătim de anotimpul rece, aşa că e vremea să schimbăm și parfumurile. Sobre sau sofisticate, parfumurile de iarnă trebuie să te conducă într-o lume de basm și de sărbătoare. Pe măsură ce frunzele încep să cadă și aerul se răcește, parfumul cu miros proaspăt de vară devine ineficient fiind înlocuit de unul cu esențe picante și călduroase.

 

Când cumperi un parfum trebuie să ți cont de următoarele idei

 

  • trebuie să știi când vrei să te dai cu parfumul respectiv (zi de zi, la evenimente, în funcție de sezon)
  • parfumul are vârstă
  • încearcă parfumul în locul unde ai puls și musai în prima parte a zilei

 

Un parfum destinat bărbaților emană un miros puternic, apoi se transformă în funcție de PH-ul fiecărei persoane. Acest lucru face ca decizia cumpărării unui parrfum pentru cadou să fie destul de grea, întrucât trebuie să cunoști persoana respectivă foarte bine. În general parfumurile destinate bărbațiilor emană un miros puternic, apoi se transformă în funcție de PH-ul fiecărei persoane în parte.

 

 

De asemenea, când cumpărăm un parfum drept cadou pentru cineva drag trebuie să ne gândim la personalitatea și preferințele persoanei respective. Trebuie să avem mare grijă pentru că parfumul ales pentru cineva reprezintă părerea, impresia noastră despre acesta.

Un parfum destinat femeilor e greu de ales. Câte mii de parfumuri, atâtea mii de arome diferite. Nu e de mirare că alegerea parfumului ideal poate dura ceva timp.

 

 

Sfaturi de îngrijire a părului în perioada anotimpului rece

Frigul, vântul, aerul uscat sunt factori care agresează firul de păr. În aceste condiții părul are nevoie de o anumită atenție. Așadar, folosește cosmetice, șampon și balsam adecvat anotimupuli rece. Fără o protecţie adecvată, părul devine mai uscat, se despică mai repede şi capătă un aspect nesănătos și neîngrijit.

Hidratarea devine foarte importantă. Foloseşte cel puţin o dată pe săptămână un tratament sau o mască de păr puternic hidratante

Balsamul, indiferent de tip, conţine substanţe nutritive care hrănesc şi regenerează părul

Deficitul de minerale – fier, zinc, proteine şi calorii are drept rezultat o nutriţie neadecvată a firului de păr care, din cauza rădăcinii slăbite va cădea
Părul casant sau uscat poate fi cauzat de un deficit de fier, zinc şi vitamina C

Lasă părul să se usuce natural. Se va păstra hidratat şi va avea un aspect mult mai sănătos

Așadar, în sezonul rece ai nevoie de un tratament special al pielii şi nu numai. Dacă e posibil, în perioada rece caută produce ce au ingrediente cu mușețel, rozmarin și vitaminele A,B,C și E.

 

 

tarancutaurbana

Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana

Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.

Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!

Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com

tarancutaurbana

Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana

Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.

Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!

Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram