Menu

Cum alegem vinul pentru nuntă. Dar cantitatea?

Vinul şi muzica merg mână-n mână la o nuntă. Şi … se mai spune că muzica şi vinul fac nunta 🙂

Numai că, atât vinul ce musai trebuie să se asocieze cu meniul, cât şi muzica potrivită pentru nuntă, par nişte treburi destul de dificil de realizat şi care să-i mulţumească, evident, pe invitaţi.

Când alegem sortimentul de vin pentru nuntă trebuie să ţinem cont de toate aspectele, cum ar fi: anotimpul în care se desfăşoară nunta, locaţia unde are loc petrecerea, numărul de invitaţi, meniul stabilit. Dar, principalul aspect este cel legat de bugetul alocat băuturilor, în cazul de faţă vinul. Indiferent de acestea însă, există câteva lucruri ce sunt necesare să le cunoască oricine. Cum stabilim cantitatea de vin necesară la nuntă.

O regulă veche, chiar din bătrâni spune că dacă împărţim numărul de invitaţi la 2,15, obţinem astfel numărul de sticle de vin de care avem nevoie la o nuntă. Dar, pentru mai multă siguranţă este bine să mai adăugaţi vreo 20 de sticle, chiar dacă rămân o să fie ocazii în care să se consume.

 

 

 

 

În funcţie de meniul stabilit veţi alege şi vinul ce trebuie servit invitaţilor. Aici este bine să respectăm regula de bază.

  • Pentru carne roşie folosim vin roşu , iar pentru carne de pui sau peşte, vinurile albe sunt cele care se potrivesc cel mai bine

 

Cea mai simplă alegere în ceea ce priveşte vinul roşu o reprezintă una dintre variantele: Cabernet Sauvignon, Merlot sau Pinot Noir. Cu acestea nu veţi da greş niciodată.

Chiar dacă pare că nu are legătură cu alegerea vinului, este bine de ştiut că sunt câteva regului ce se aplică în funcţie de perioada din an în care are loc nunta.

Pentru nunţile din timpul verii merg vinurile seci, acrişoare, moderat alcoolice. O variantă foarte bună este rose-ul. Este foarte elegant, se serveşte rece şi este potrivit în egală măsură pentru femei şi bărbaţi.

Iarna şi în perioadele mai reci se aleg vinurile roşii şi tari, care încălzesc şi tonifică organismul.

Dacă trebuie să alegeţi un soi de vin alb, încercaţi să vă decideţi şi să alegeţi dintre Chardonnay, Sauvignon Blanc sau Riesling. De asemenea, puteţi încerca şi un mix între ele, atât la cele roşii cât şi la vinurile albe.

 

Gusturile femeilor și ale bărbaților în materie de băuturi diferă foarte mult. În vreme ce bărbații beau whisky, femeile preferă în general băuturile mai slabe și mai dulci. La nunți femeile servesc în general vin alb, dar și diverse lichioruri dulci, cum ar fi crema de whisky, dar și campari sau vermut, așa că este bine să le ai în meniu.

 

 

 

 

Nici şampania nu trebuie să lipsească de la o nuntă.

 

Şampania este băutura festivă servită la începutul petrecerii de nuntă când se primesc invitaţii.

Odată cu tortul se mai servește din nou un pahar de șampanie sau un vin spumos, atunci când se obisnuieşte să se facă un toast solemn în cinstea mirilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Proveniența unui vin sau a unei băuturi este foarte importantă. Dacă este pentru nuntă, atenția trebuie să fie foarte mare. În primul rând trebuie să ai încredere în locul de unde îl cumperi,  dar să te asiguri mereu de condițiile de păstrare.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram