Menu

Cum alegem vinul potrivit pentru paste

O reţetă de paste este la fel de potrivită pentru o cină romantică sau pentru o seară minunată petrecută în familia sau cu prietenii. Evident trebuie să ştim ce băutură bem la paste. Ai tendinţa să spui bere. Nu, foarte uşor se bea şi vin la paste.

Când alegem vinul pentru paste ignorăm mai de grabă pastele şi ne îndreptăm atenţia spre sos. Pastele, indiferent de forma sau textura lor, sunt doar baza pentru restul ingredientelor aromate ce le acompaniază.

Există o mulţime de feluri de preparate din paste, care se diferenţiază prin sosurile folosite pentru a le da gust. Astfel, atunci când alegi un vin potrivit pentru acest preparat tradiţional italienesc, trebuie să ţii cont de tipul de sos: roşu, alb sau pe bază de uleiuri. În general, sosurile roşii merg cu vinul roşu, iar cele albe ori pe baza de ulei merg cu vin alb.

 

 

Cum alegem vinul potrivit pentru paste!

 

În cazul pastelor cu sos roşu, poţi servi următoarele vinuri:

  • Cabernet Sauvignon, pentru că are o aromă bogată şi intensă, care merge cu un sos de roşii consistent

 

  • Chianti, un vin roşu tare, care pune în valoare sosurile bine aşezonate cu ierburi şi condimente

 

  • Merlot, mai puţin aspru decât celelalte vinuri roşii, având adesea aromă de prune, cireşe negre sau portocale

 

  • Pinot Noir, un vin roşu slab şi versatil, care merge cu multe feluri de mâncare şi completează perfect un sos pe bază de roşii

 

  • Sangiovese, un vin roşu recomandat pentru felurile picante, deoarece mai taie din iuţeală şi pune în valoare aromele

 

În cazul sosurilor albe şi pe bază de ulei, sunt recomandate urmatoarele vinuri:

 

  • Chardonnay, un vin alb care poate fi demi-dulce ori sec

 

  • Pinot Grigio sau Pinot Gris, un vin alb foarte popular în Italia, care merge cu mâncărurile uşoare

 

  • Riesling, un vin alb care de regulă este dulce, însă există şi variante seci, în funcţie de regiunea în care au fost cultivaţi strugurii

 

  • Sauvignon Blanc, un vin usor şi slab, cu o aromă fructată şi o aciditate uşoară care îl face perfect pentru preparatele cu sos alb.

 

Pastele cu sos de brânză
O mulţime de reţete italieneşti de paste conţin sortimente de brânză ca Gorgonzola sau parmazanul. Ne vom gândi şi în acest caz să alegem un vin alb, untos şi aici ne vine din nou în minte Chardonnay sau, de ce nu, Viognier.

 

 

 

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma

Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma.
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu.
Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu!
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma

Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma.
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu.
Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu!
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com

One comment

  1. Stelian spune:

    Frumoasa prezentarea, dar nu cred că è batuta’n cuie, și ca atare trebuie urmata în detaliu. Ex, la restaurant prefer apa, nu suport cantitatea mare de sulf, iar acasă , consum un 9 grade de casa,când pasta e picanta, 12 grade la cea cu peste fructe de mare. Culoarea nu mă interesează. Important e sa te ridici de la masa cu plăcere.

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram