Menu

Cum alegi bicicleta potrivită în funcţie de scop şi nevoi? Află tot ce trebuie să ştii

Ştiţi cam câte tipuri de biciclete sunt în prezent pe piaţă? Vă spun eu. Cam 12, dar atenţie îţi poţi comanda o bicicletă şi la comandă, personalizată nevoilor tale şi care, cu siguranţă, te poate scoate din anonimat.

 

Câte tipurile de biciclete disponibile sunt pe piaţă?

 

1. Bicicletă de oraş

2. Bicicletă de munte

3. Bicicletă de trekking şi cross

4. Bicicletă de şosea (cursieră)

5. Bicicletă BMX

6. Bicicletă pliabilă

7. Bicicletă electrică (e-bike)

8. Bicicletp de copii

9. Bicicletă touring li adventure

10. Bicicletă cargo (cargo bike)

11. Bicicletă tandem

12. Bicicletă orizontală

 

 

 

 

Acum că ai văzut câte tipuri de biciclete există trebuie să stabileşti bugetul. De exemplu, dacă eşti începător şi nu ai aspiraţii competiţionale, nu merită să investeşti foarte mulţi bani.

  • bicicleta cu preţul sub 500 de lei are o echipare  simplă.

 

  • o bicicletă cu preţul cuprins între 500 – 1.000 de lei poate fi chiar una pliabilă mai ales dacă nu locuieşti la curte, iar spaţiul din casă nu-ţi permite să depozitezi o bicicletă mare.

 

  • cu un preţ cuprins între 1.000 si 2.000 de lei poti găsi o bicicletă decentă aproximativ din fiecare categorie, fie că este o bicicletă de oraş, trekking sau MTB. La acestea din urmă putem să avem parte de tehnologia avansată, cum ar fi roţi de 29″ sau 27.5″ şi frâne pe disc.

 

  • între 2.000 – 3.000 de lei poţi cumpăra o bicicletă cu piese mid-level, indiferent că vorbim de trekking sau MTB. De asemenea, aici apar şi modele de cursiere dotate mai modest, dar considerabil mai rapide decât bicicletele din celelalte categorii.

 

  • între 3.000 – 4.500 de lei poţi cumpăra biciclete de la firme cu tradiţie în domeniu, dotate cu piese de calitate, care vor permite o perioadă lungă de folosire.

 

  • pentru un buget de peste 4.500 de lei poţi cumpăra o cursieră de carbon, MTB-uri full-suspension de calitate, precum şi bicicletă de oraş cu motor electric, dinam în butuc, frâne pe disc sau suspensii pe spate.

 

  • bicicletele de peste 10.000 de lei sunt de regula destinate competiţiilor, astfel că începătorii trebuie să se gândească bine dacă o bicicletă de acest fel este ceea ce le trebuie. Tot în această categorie de preţ se încadrează şi bicicletele electrice cu echipare bună.

 

Te întrebi de ce există o diferenţă aşa mare de costuri între biciclete? În primul rând bicicletele variază foarte mult ca preţ, în funcţie de componente şi calitatea lor, marcă sau tehnologia folosită.
De asemenea, dacă ai răbdare şi cercetezi atent piaţa, poţi profita de reduceri sau te poţi orienta către firme mai puţin cunoscute.

 

Alegerea mărimii bicicletei în funcţie de înălţime

Am văzut modelul, am decis bugetul, dar nu trebuie să uităm pasul deosebit de important: mărimea bicicletei.

 

 

 

Copiii sunt atraşi de bicicletă, şi mai nou de trotineta electrică.  Un cadou memorabil pentru ei este chiar prima lor bicicleta. De ce nu chiar de 1 iunie de Ziua copilului. Pe lângă entuziasmul adus, bicicleta sau trotineta oferă ocazia de a ieşi în natură.

De aceea, dacă doreşti să-ţi încurajezi copilul să petreacă mai mult timp afară, făcând mişcare, decât să stea în casă, în faţa calculatorului, o trotinetă sau o bicicletă poate fi un cadou perfect.

 

 

2 comments

  1. prinvalcea spune:

    bune sfaturi, util ar fi fost si un calculator online pt marimi biciclete in functie de tipul bicicletei si statura fiecaruia. Ne multumim si cu poza. O zi placuta

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram