Menu

Cum alegi cel mai potrivit proiect de casă, în funcție de zonă?

Atunci când te hotărăști să îți construiești o casă, treci mai întâi prin cea mai importantă etapă de construire – proiectul. Pentru că îți dorești casa visurilor tale, proiectul trebuie să se potrivească perfect cu gusturile și cerințele tale, până la cel mai mic detaliu. De foarte multe ori, realizarea proiectului este o provocare, deoarece trebuie să ții cont de mai multe aspecte, printre care și zona în care va urma să fie construită locuința. Acest lucru este important atât pentru confortul tău, cât și pentru impactul vizual pe care îl avea construcția, atunci când va fi gata.

 

Iată cum alegi proiectul de casă potrivit, în funcție de zonă

 

  • O CASĂ LA MUNTE

 


Dacă te bucuri de un teren într-o zonă montană, atunci te numeri printre norocoșii care pot să aleagă dintre o mulțime de stiluri și proiecte. La munte, de regulă, casele au o fundație solidă, însă stilurile diferă, în funcție de preferințele proprietarilor. Dacă locuința se va afla într-o arie înverzită, în natură, poți apela la materiale naturale precum piatra și lemnul. În zonele montane se pretează un stil clasic, specific, cu temelia înaltă și ferestrele mari, pentru o priveliște de vis. Multe persoane aleg să cumpere proiectul gata făcut, ceea ce va genera mai puține cheltuieli, deoarece nu va fi nevoie să plătești arhitectul, care creează proiectul de la zero. Dacă, însă, îți dorești o locuință personalizată și cu perfect pliabilă nevoilor și gusturilor tale, te poți inspira din aceste modele de case frumoase, în stil clasic. Dacă preferi ceva modernist și mai extravagant, este indicat să nu exagerezi cu finisajele, întrucât ele trebuie să fie cât mai simple și naturale, rustice, în armonie cu mediul.

 

  • O CASĂ PE LITORAL

 

Oricine își dorește o casă pe plajă, cu o priveliște inedită spre mare. Indiferent dacă locuința va fi situată foarte aproape de plajă sau undeva mai departe, unde nu ai contact vizual direct cu marea, ea trebuie să se încadreze într-un stil potrivit zonei. Alege finisaje puternice, nu foarte elegante, pentru un stil cât mai practic și lejer. Casa pe litoral trebuie să îți ofere o stare de relaxare, să îți permită să ai o priveliște frumoasă și deschisă și cere neapărat o terasă, oricât de mică. Vei adora să îți bei cafeaua în aer liber, în timp ce te bucuri de un răsărit de soare superb. Casele cu mansardă sunt și ele potrivite pentru zona de litoral, iar geamurile mari în acoperiș vor transforma înteriorul într-o oază de relaxare. Intră pe site și descopera proiectele de casa cu mansarda, care să te inspire în acest demers.

 

  • O CASĂ ÎN ORAȘ

 

 

De cele mai multe ori, casele din inima orașului nu au un teren foarte larg în jurul lor, adică puține persoane se bucură de o curte generoasă. Aici, e nevoie să ții cont de câteva aspecte, cum ar fi spațiul de care dispui și poziționarea.

Dacă terenul este limitat, o casă în stil scandinav te poate salva de la multă bătaie de cap, inclusiv la partea de design interior. Acest stil este unul minimalist, simplu și ușor extravagant în același timp. Fațada va fi mereu albă, iar acoperișul în două ape, nu foarte înalt.

Spre deosebire de casele la munte, aici nu se pretează un acoperiș pe o parte, până în pământ.

 

 


 

Nu este obligatoriu să respecți o anumită arhitectură, însă e important ca locuința ta să se integreze armonios în peisaj, iar tu să beneficiezi de tot ce ai nevoie, pentru un plus de confort. Alege stilul care ți se potrivește cel mai bine, iar o persoană specializată să știe în ce stadiu să ducă proiectul, încât să se preteze cât mai bine zonei și mediului înconjurător.

 

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram