Menu

Cum amenajăm balconul, primăvara | Idei şi sfaturi practice

În ultima vreme, balconul nu mai reprezintă acel loc de depozitare într-un apartament. Unui balconul nu i se acorda prea mare importanţă, dar de ceva vreme acesta pare că a intrat în cursa „care este cel mai frumos balcon”.

Aşadar, balconul poate avea rol funcțional. De exemplu, poate fi transformat într-o zonă de relaxare, o mini-grădină urbană sau într-un loc de joacă pentru cei mici. În cele mai multe cazuri a fost amenajat şi drept birou. Birou într-o frumoasă grădină urbană. Asta şi că aproape doi ani, pe vreme de pandemie, mulţi dintre noi am lucrat de acasă, şi chiar aveam nevoie de o stare de bine şi frumos.

Balcon închis sau balcon deschis

Amenajarea unui balcon închis

Dacă ai balconul închis, îl poți amenaja în orice stil îți dorești. De asemenea, încearcă să reunești preferințele personale cu lucrurile pe care ți le dorești de la balcon. Nu uita deviza: acest loc trebuie să fie primitor, funcțional și să completeze cu gust restul casei.

Amenajarea unui balcon deschis

În blocurile noi, se ştie foarte bine, balcoanele sunt deschise. În diminețile de vară, poate fi locul ideal pentru servirea cafelei, iar seara, pentru a te relaxa după o zi obositoare, în sezonul rece. Numai că la un balcon deschis apar şi problemele legate de praf, iar toamna – iarna, apar bătăile de cap legate de frunze, de ploaie, de zăpadă, şi evident protejarea mobilierului.

Amenajarea balconului ca grădină

Aşadar, fie că ai balcon închis sau deschis trebuie să ştii că îl poţi transforma dintr-un spaţiu anost într-unul desprins din poveşti sau de ce nu, să-l integrezi în stilul de design al întregii locuinţe.

fotografii: Storia.ro

Balconul este acel spaţiu care pentru foarte mulţi dintre noi înlocuieşte un colţ de grădină, o cămară, un birou sau un spaţiu de relaxare. În momentul în care i-ai decis scopul, atunci să ştii că ideile de amenjare vor veni cu siguranţă. Va fi greu apoi să te decizi asupra ideii de transformare a balconului în acel spaţiu de vis.

Aşadar, fiţi creativi cu decorul! Lăsaţi-vă inspiraţi de cele mai frumoase culori ale anotimpului şi bucuraţi-vă de farmecul zilelor în grădina proaspăt amenajată.

Grădinăritul este din ce în ce mai practicat în ultimii ani, deoarece susține sănătatea fizică și mintală, oferind, de asemenea, o modalitate de a păstra legătura cu natura. Dacă balconul este de mici dimensiuni, amenajare balcon o poți face pe verticală. În acest sens, vei avea nevoie de rafturi din metal, suporturi pentru ghivece și, eventual, de alte tipuri de suporturi pentru plantele cățărătoare.

O astfel de planificare este practică și dacă ai un balcon mare. Astfel, vei elibera spațiul de pe podea, unde poți amenaja o zonă de depozitare sau chiar un colț pentru relaxare.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram