Menu

Cum au apărut pralinele şi de ce sunt ele considerate un cadou de lux

Se spune că pralinele sunt pentru cei care iubesc luxul dar nu uită că acesta poate fi cel mai lesne descoperit în lucrurile simple ale vieții. O cutie cu praline este modalitatea perfectă de a-ți arăta recunoștința faţă de cineva!

Ştiaţi că Neuhaus este inventatorul pralinelor? Cine este Jean Neuhaus? Un întreprinzător care în 1857 a deschis o farmacie în prestigioasa locație Galerie de la Reine, din apropierea Grand Place din Brussels.

Pe lângă medicamente, în farmacie, Neuhaus vindea şi bomboane cu lichior, guimauves – similar cu bezelele şi pastile de ciocolată neagră cu uz medical. Jean Neuhaus având în sânge şi măiestria artei de cofetar, şi cum în acele vremuri doctoriile aveau un gust neplăcut, el a început să le învelească în ciocolată.

În 1912, anul în care Frederic a murit, Jean II, nepotul lui Jean Neuhaus, a avut ideea de a umple ciocolatele cu frișcă, gianduja (gianduja sau gianduia este o coajă dulce de ciocolată care conține aproximativ 30% pastă de alune, inventată în Torino în timpul regenței lui Napoleon) sau caramel. Practic aşa au apărut primele bomboane de ciocolată umplute, “pralinele”. La rândul său, Louise Agostini, soția lui Jean II, era deranjată să își vadă pralinele strivite împreună în pungile de hârtie în care erau ambulate, aşa că împreună cu soțul ei, a inventat un ambalaj de tipul unei cutiuțe-cadou care a devenit cunoscută cu numele de “ballotin”, fiind chiar patentată.

 

Din acea clipă pralinele au fost ridicate la gradul de cadou de lux!

 

De-a lungul timpului, pralinele au cunoscut multe modificări. Deosebirea nu a fost dată doar de gust sau consistență ci, în special, de ingrediente. De exemplu, pralinele din Franța sunt făcute pe bază de migdale sau alune caramelizate, fără ciocolată, pralinele belgiene conțin un miez moale și un înveliş crocant de ciocolată, iar pralinele din Statele Unite au o consistență cremoasă, conțin zahăr, migdale și unt.

În plus, majoritatea producției de praline este realizată artizanal. Asta şi datorită faptului că micii întreprinzători s-au înmulţit şi şi-au creat propriile reţete cu ingrediente de calitate, dar și faimei care s-a creat acestor praline.

 

Praline bune am găsit şi la Art&Craft, ultimele fiind cele din colecţia Bloody Famous şi vorbim aici de 20 de praline realizate din cea mai fină ciocolată cu lapte şi umplute cu cremă de cacao. Pralinele sunt ambalate individual şi vin într-o cutie cu un design original marca Art & Craft.

 

 

Praline de o calitate excepţională sunt şi cele din colecţiile „Vladut’s Story” şi „Once Upon a time in Romania”Contele Vladut aduce din legendarul tărâm al Transilvaniei o ciocolata fină cu lapte umplută cu cremă de alune, perfectă pentru un desert deosebit. Pralinele sunt în formă de inimă, sunt ambalate individual într-o folie de culoare roşie, sunt realizate din ciocolată cu lapte şi sunt umplute cu cremă de alune.

Iar, pralinele  „Once Upon a time in Romania” au formă de animăluţe, sunt realizate din ciocolată cu lapte, umplute cu cremă de alune şi evident ambalate individual într-o cutie cu un design original creat de Art & Craft.

 

 

 

Aceste praline, dar şi multe alte sortimente le puteţi cumpăra de la magazinul Art&Craft din Băneasa Shopping City, dar şi în magazinele şi brand corner-urile Art&Craft din aeroporturi sau le puteţi comanda on line la www.artandcraft.ro

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram