Menu

Cum faci lichior de ouă la tine acasă

Vara a tras cortina, iar toamna încet, încet îşi intră în drepturi. Dacă până acum băutura de sezon era berea, acum a venit vremea să ne readaptăm. Aşadar, cu ce ne putem cinsti în serile răcoroase de toamnă? Evident cu câteva cocktailuri minunate de toamnă.

 

Cum și unde a apărut lichiorul de ouă

Lichiorul de ouă a fost adus de peste Ocean de către coloniști, în secolul al 18-lea. Băutura este una tradițională de Crăciun și de Ziua Recunoștinței, în America. Lichiorul este prezent şi în alte ţări precum Venezuela. Aici se numeşte Ponche Cremă și alături de lapte, ouă și zahăr, conține rom, vanilie, nucșoară și scorțișoară. În Olanda, băutura este numită Advocaat şi conţine şi Brandy, iar în Germania, îl întâlnim sub denumirea de Eierlikör, o reţetă cu lapte, ouă, frişcă, zahăr, votcă, puţinp vanilie şi nucşoară, nemţii preferând să consume lichiorul de ouă nu de Crcăiun, ci de Paşte. În Marea Britanie, lichiorul de ouă era o băutură la care avea acces doar aristocraţia.

 

Cum poţi face lichior de ouă la tine acasă

Ingredintele de care ai nevoie:

  • 12 ouă
  • O cană și jumătate de zahăr pudră
  • 1 litru de lapte
  • 1 cutie de smântână grasă (cu cel puțin 36% grăsime)
  • 700 ml de Bourbon
  • 100 ml de rom brun
  • 500 ml de cognac
  • Nucșoară proaspăt rasă

Ingredientele sunt suficiente pentru 26 de porții.

.

 

Într-un bol mare se bat gălbenușurile până când se întăresc și capătă o nuanță deschisă de galben, apoi se adaugă treptat zahărul. Separat, se amestecă laptele cu jumătate de cutie de smântâna, cu ajutorul unui tel. Se adăugă apoi cantitatea de bourbon, romul și cognac, amestecând încontinuu. Toate acestea se toarnă peste gălbenușuri. Omogenizați compoziția. cognac

Înainte de servire, se bat albușurile până când se întăresc și se amestecă cu totul. Restul de smântână se bate până când devine solidă și se adaugă la final în mix. Băutura se servește în pahare de mărime medie, cu un praf de nucșoară proaspătă deasupra.

 

Cum se consumă lichiorul de ouă

Băutură poate fi consumată rece sau caldă, cu scorțișoară sau nucșoară presărate pe deasupra, cele mai potrivite recipiente fiind paharele transparente, cu toartă, care lasă vederii o culoare alb-gălbuie.

 

 

 

Aşa că, toamna aduce cu ea o paletă largă de arome pe care le putem savura în diverse cocktailuri. Acestea sunt cele mai populare băuturi în cluburi, baruri, la terase sau la restaurante și reușesc să mulţumească toate gusturile.

 

Acum că ai aflat reţeta şi cum se face băutura rămâne doar să te răsfeţi aşa cum meriţi cu o băutură cu adevarat rafinată: lichior de ouă.

 

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma

Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma.
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu.
Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu!
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma

Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma.
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu.
Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu!
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com

One comment

  1. Buna ziua ,anul asta am incerc si eu de sarbatori cand ne strangem toata familia . Am vazut in filme dar nu am baut niciodata asa ca anul asta este un inceput . Am salvat reteta si am pus siteul la favorite . Cu respect .

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram