Menu

Cum îngrijeşti Steaua Egipteană

 

Steaua egipteană (Pentas lanceolata) este o plantă perenă semi arbustivă, cu un colorit deosebit de frumos. A fost adusă în Europa tocmai din Yemen şi, cu timpul, a devenit una dintre cele mai îndrăgite plante decorative.  De asemenea, face parte din familia Rubiaceae şi are flori, aşa cum îi spune şi numele – Pentas, care înseamnă 5, adică 5 petale.

 

 

Steaua egipteană tolerează umbra parţială, dar înfloreşte cel mai bine în plin soare. Îi merge cel mai bine într-un sol bogat în substanţe organice şi fertil.

Poate fi crescută uşor din sămânţă, pornită în interior iarna târziu cu aproximativ 8-10 săptămâni înaintea ultimei date de îngheţ. Tăierile se pot face vara târziu. De asemenea, steaua egipteană poate fi crescută ca şi o plantă de casă într-o cameră însorită cu umiditate mare.

Primăvara, planta se supune unei operaţiuni de tundere a ramurilor bătrâne şi desfrunzite, reasigurându-i-se astfel aspectul decorativ.

Atunci când steaua egipteană este crescută în ghiveci, pământul trebuie înlocuit în fiecare primăvară. O fertilizare bilunară cu soluţii nutritive pentru plante cu flori, stimulează înflorirea.

Perioada de înflorire se desfăşoară din mai până la sfârşitul lunii septembrie, pentru plantele cultivate în grădină. Cele de apartament pot înflori şi în perioada rece, dacă au suficientă lumină şi căldură. După ofilire, micile buchete trebuie îndepărtate, pentru a se favoriza formarea altor boboci.

 

 

Udarea se va face cu atenţie, căci Pentas este foarte sensibilă la stresul hidric. O udare regulata va evita atât deshidratarea şi uscarea plantei dar şi putrezirea rădăcinilor. Este de preferat udarea în cantităţi mici şi la intervale scurte, pentru a se menţine pământul uşor umed, căci planta suferă la uscăciune. Iarna, la plantele trecute prin repaus, udarea se va reduce considerabil.

Umiditatea atmosferică ridicată este un atu în cultivarea acestei plante. Pulverizarea frunzelor poate fi o soluţie extremă, dar neindicată în orele amiezii când stropii de apă pot produce pete inestetice

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram