Cum îngrijim aparatele de uz casnic

După o iarnă lungă, dar nu aşa de grea, acum e timpul să ne bucurăm de sosirea mult aşteptatelor zile însorite. Pentru a ne bucura cu adevărat de frumuseţea primăverii, trebuie să o întâmpinăm cu o curăţenie de primăvară care ne va împrospăta casa. Curăţenia înseamnă şi multă grijă față de electrocasnicele tale.

 

De ce este util să curățăm și să îngrijim în permanență electrocasnicele pe care le avem în casă?

 

Este foarte simplu: pentru că trebuie să ne asigurăm că acestea vor fi funcționale în continuare, pentru o lungă perioadă de timp, economisind astfel resursele financiare pe care ar trebui să le alocăm înlocuirii lor.

 

Fierul de călcat

Ce facem să avem fierul de călcat în stare optimă. Poți să cureți un fier de călcat cu ingrediente pe care le ai, cu siguranță, acasă. Sarea, oțetul, pasta de dinți și bicarbonatul de sodiu sunt astfel de ingrediente. Cel mai important de reținut este că trebuie să cureți periodic talpa fierului de călcat, pentru a îndepărta în mod eficient urmele de arsură care se pot întipări pe hainele tale. Suprafața talpei trebuie să fie mereu lucioasă și fină pentru ca acțiunea fierului de călcat să poată fi îndeplinită la capacitate maximă.

 

Maşina de spălat rufe

Maşina de spălat rufe trebuie curăţată atât în interior, cât şi în exterior. Pentru exterior, putem folosi o laveta, un burete si o soluţie de curăţare non-abrazivă. În ceeea ce priveşte, curăţarea internă a maşinii de spălat rufe aceasta trebuie să cuprindă curăţarea uşii, a interiorului tamburului şi a sertarelor pentru detergenţi şi balsam. Pentru a preveni excesul de umiditate, din masina de spalat este necesar să lăsăm uşa maşinii deschisă după fiecare spălare, pentru o bună aerisire.

Dacă nu doreşti spălarea maşinii cu clor, poţi opta pentru o soluţie clasică de curăţare sau una eco. De exemplu, poţi face o soluţie din bicarbonat şi apa – jumătate de pahar de bicarbonat şi jumătate de pahar de apă – pe care o introduci în compartimentul pentru detergent al maşinii de spălat. În interiorul cuvei, adaugă două pahare de oţet, soluţie care va dezinfecta şi elimina mirosurile neplăcute existente, în timp ce bicarbonatul va distruge depunerile prezente.

 

Frigiderul

Frigiderul are nevoie de acelaşi fel de atenţie. Trebuie să avem grijă să verificăm toate produsele din frigider să nu fie expirate şi să aruncăm fructele sau legumele trecute sau stricate. Acestea provoacă un miros neplăcut în frigider.

 

Espressorul de cafea

De fiecare dată, după ce se folosim un aparat de cafea, trebuie făcute câteva operaţii simple şi rapide. După prepararea cafelei se efectuează două operaţii care previn depunerea uleiurilor pe grupul de cafea şi pe sita de duş. Neefectuând aceste operaţii, primul espresso preparat după o perioadă de câteva ore de de inactivitate a apartului va avea un gust neplăcut.

Primul pas este să montezi un filtru gol în grup şi să porneşti livrarea. Această operaţiune ajută la eliminarea cafelei măcinate rămase pe sita de duş şi la reducerea cantităţii uleiurilor depuse.

 

 

5 thoughts on “Cum îngrijim aparatele de uz casnic

  1. Erektil Disfonksiyon Türleri. 1. İlaçların neden olduğu ED.
    ED, aldığınız diğer ilaçlardan da kaynaklanıyor olabilir.
    Bunlar, var olan hastalığınızı tedavi etmek için kullanılan ilaçları içerebilir: Yüksek
    tansiyon. Kalp hastalığı. Depresyon. Nöbetler.

  2. Pingback: having sex games
  3. Hello, i feel that i saw you visited my weblog so i came to “return the want”.I’m trying to to find things to enhance my site!I assume its adequate to make use of a few of your concepts!!

Comments are closed.