Cum îngrijim pielea gâtului şi a decolteului

Pielea de pe gât şi de pe decolteu este la fel de importantă ca cea a tenului. Aşa cum avem grijă de ten şi de păr, aşa trebuie să avem grijă şi de aceste două zone. Expunerea la soare, hidratarea insuficientă sau chiar poziția de somn afectează și aceste porțiuni, predispuse în egală măsură la lăsarea pielii și formarea de riduri.  Evident şi vârsta trebuie luată în seamă.

Cum îngrijim pielea gâtului şi a decolteului

Multă lume neglijează însă tratamentul corespunzător al acestor zone, care au nevoie de la fel de multă grijă pentru un aspect sănătos, hidratat și îngrijit. Mai mult, există câteva metode prin care poți să previi formarea de riduri sau linii inestetice. 

Care sunt cauzele formării de riduri accentuate în zona gâtului și decolteului?

Pielea de pe gât și din zona decolteului este la fel de predispusă la formarea de riduri accentuate și a îmbătrânirii premature precum tenul, mâinile sau buzele. 

Iată câteva dintre cauzele care conduc la un aspect inestetic în aceste porțiuni:

Îmbătrânirea pielii, cauzată de expunerea incorectă la soare sau a lipsei factorului de protecție solară din produsele de îngrijire

Hidratarea insuficientă a acestor zone datorită unei îngrijiri necorespunzătoare, ce vor conduce la un aspect deshidratat și uscat al pielii

Lipsa de atenție acordată protecției decolteului și gâtului

 În anumite perioade ale anului putem recurge şi la procedura de peeling chimic.

Peelingul chimic este recomandat numai în anumite perioade ale anului, mai precis atunci când temperaturile nu sunt foarte ridicate. Indiferent de situaţie, există anumite restricţii postprocedură, pentru că pielea este foarte sensibilă la soare.

Ce presupune procedura de peelingul chimic

Peelingul chimic se aplică pe mâini, decolteu şi, în mod special, pe faţă. Înainte de a ţi se recomanda un anume tip de peeling este foarte important să te informezi despre ce presupune o astfel de procedură.

Când este recomandat peelingul

– reducerea liniilor fine din jurul gurii şi al ochilor (în zonele în care pielea este foarte subţire);

– ameliorarea ridurilor cauzate de îmbătrânirea pielii;

– îmbunătăţirea aspectului cicatricelor uşoare;

– reducerea liniilor fine din jurul gurii şi al ochilor (în zonele în care pielea este foarte subţire);

– ameliorarea ridurilor cauzate de îmbătrânirea pielii;

– îmbunătăţirea aspectului cicatricelor uşoare

De asemenea, pentru ridurile faciale – medii şi profunde, putem recurge la procedurile cu botox.

Botox este obţinut din toxina botulinică de tip A, care injectată în doze foarte mici în anumiţi muschi faciali blochează semnalele nervoase către aceştia, împiedicându-i să se contracte. De exemplu pentru botox riduri se realizează cu un ac foarte fin, iar o şedinţă de tratament durează câteva minute şi nu necesită anestezie. La cerere medicul specialist se poate aplica o cremă anestezică pentru a minimiza efectele neplăcute ale înţepăturilor.

Foto: https://www.cronosmed.ro

Tratamentul cu toxină botulinică acţionează cel mai bine pe ridurile de dinamică. Cel mai frecvent sunt tratate ridurile orizontale de pe frunte, cele verticale dintre sprâncene şi ridurile fine de la coada ochiului, numite la noi în mod popular “laba-gâştii”.

 Aşadar, asa cum ţi-ai dat seama este foarte important să previ cu atenţie fromarea de riduri accentuate în zona decolteului și a gâtului.

Tot ce trebuie să faci este să acorzi o îngrijire sporită acestor zone, printr-o curățare și hidratare corespunzătoare și folosind produsele cele mai eficiente.

4 thoughts on “Cum îngrijim pielea gâtului şi a decolteului

  1. Looking at this article, I miss the time when I didn’t wear a mask. totosite Hopefully this corona will end soon. My blog is a blog that mainly posts pictures of daily life before Corona and landscapes at that time. If you want to remember that time again, please visit us.
    zxczxc

Comments are closed.