Menu

Cum păstrăm căldura în casă pe timp de iarnă

Se spune că în Marea Britanie, oamenii încep să folosească centrala începând cu luna octombrie mai precis atunci când se face trecerea la ora de iarnă şi o folosesc până în luna martie, aprilie. De ceva vreme, putem spune că şi noi facem acelaşi lucru. Aşadar, centrala este foarte mult folosită pe parcursul unui an.

 

 

Pentru cei care deţin centrală o problemă apare doar atunci când aceasta se defectează. Rezistenta electrica de cele mai multe ori ne dă bătaie de cap. Rezistenţa unui boiler este una dintre componentele primare ale aparatului în asigurarea apei calde menajere, iar  defectarea acestei piese afectează confortul casnic.

Dacă centrala ta are o vechime mai mare de 10 ani, trebuie să ai mare grijă, întrucât nu se ştie când poate ceda. Aşa că mai bine o înlocuieşti cu un model mai nou. De asemenea, mai există posibiitatea să cedeze una sau mai multe piese şi atunci le poţi înlocui până când îţi vei achiziţiona o centrală nouă.

 

În altă ordine de idei, cercetătorii de la Universitatea din Salford susţin că instalarea unor sisteme de control ale căldurii şi a unui radiator salvează până la 40% din energie,  comparativ cu o casă care nu dispune de aceste facilităţi. Sistemul funcţionează prin posibilitatea de a putea controla momentul în care începe încălzirea propriu-zisă a casei, astfel că vei consuma energie doar atunci când vei avea nevoie de căldură.

 

 

Trucuri bine venite pentru a păstra căldura în casă

Dacă ţinem cont de câteva trucuri putem să facem economii şi în acelaşi timp să avem un confort perfect în casă.

  • Ferestrele, chiar dacă sunt de termopan, să ştiţii că înregistrează pierderi de căldură. Pentru a diminua pierderile recurgeţi la perdele vaporoase cu draperii dense
  • Nu apelaţi la măştile de calorifer pe timp de iarnă.
  • Izolaţi pereţii exteriori
  • Uşile camerelor mai răcoroase este indicat să stea închise. Puneţi pernuţe lungi şi înguste sau burete special la ferestre şi uşi

 

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram