Cum să ai apă caldă și căldură în casa de la țară

Vremurile de demult, când cineva locuia în mediul rural și nu avea apă caldă și baie nu mai intră de ceva vreme în discuții. Acum poți avea toate acestea.

Așa că dacă dorești să locuiești departe de zgomotul orașului, la curte, într-o zonă retrasă – soluția optimă pentru tine și pentru familia ta, trebuie să știi că poți beneficia de tot confortul. O casă situată în afara orașului nu înseamnă neapărat și condiții minime de confort, din contră. Cu ajutorul unui boiler pentru apă caldă menajeră poți avea apă caldă, o fosă va ține loc rețelei de canalizare, iar centrala pe lemne o poate înlocui pe cea pe gaze, atunci când infrastructura zonei nu permite racordarea la conductele de gaze naturale.

Cum să ai apă caldă și căldură în casa de la țară

Pentru a beneficia de apă caldă menajeră atunci când locuiești în afara orașului și locuința nu este racordată la rețeaua de gaze naturale și astfel nu are montată o centrală termică pe gaze, ai la îndemână câteva variante practice, pe care le poți alege, în funcție de nevoile tale.

Boilerul electric

Un boiler cu 2 serpentine pentru producerea și acumularea apei calde de consumreprezintă o soluție eficientă pentru rezolvarea problemelor tale atunci când locuința nu are o sursă de apă caldă menajeră. De această dată poți opta între boilerul electric clasic și acel boiler electric pentru apă caldă instant.

Un alt aspect foarte important este faptul că boilerul ne permite să-l conectăm la surse de încălzire sau de energie alternative. Astfel, dacă dispunem de centrală pe lemne/cărbuni/peleți, sau de sistem de panouri solare ori fotovoltaice, este foarte simplu să utilizăm pentru prepararea apei calde menajere boilerul termoelectric.

Un plus major al boilerului bivalent este faptul că menține temperatura apei constantă. Acest lucru duce și la o reducere semnificativă a consumului de energie, căci sunt evitate fluctuațiile mari de temperatură și asigură un confort mult mai bun în utilizarea apei calde. Astfel, apa nu se va răci la scurt timp și ne vom putem bucura de un duș perfect, chiar dacă, spre exemplu, altcineva folosește apa pentru spălarea vaselor.

Aceste boilere cu serpentine au pierderi reduse de căldură și ne permite un control foarte precis al temperaturii apei. Timpul de încălzire al apei este mult diminuat, astfel vom scăpa de inconvenientul de a aștepta o perioadă prea mare de timp pentru a beneficia de apă caldă. Acesta este prevăzut și cu protecție antiîngheț și protecție împotriva supraîncălzirii, ceea ce îi conferă rezistență de durată și fiabilitate ridicată.

Boilerele electrice pot avea o capacitate diferită, de la 30 la 200 de litri, așa că fiecare familie își poate alege boilerul potrivit, în funcție de numărul membrilor.

Panourile solare

Panourile solare sunt soluții cât se poate de eficiente pentru asigurarea cantității de apă caldă menajeră necesară familiei, dar și pentru încălzirea locuinței. Panourile solare pot asigura necesarul de apă caldă și de căldură tot parcursul anului, excepție făcând la furnizarea agentului termic zilele fără soare, din timpul sezonului rece. Potrivit datelor, cei mai mulți români preferă să monteze astfel de panouri solare pentru asigurarea necesarului de apă caldă menajeră și nu neapărat pentru încălzirea locuinței, acestea putând fi eficiente atât vara, cât și iarna. Eficiența montării panourilor solare este ridicată, costurile la energie crescând continuu în ultimii ani. Cu toate că panourile solare au costuri mari de achiziție, investiția se amortizează în primii ani.

Pompele de căldură

Pompele de căldură reprezintă o altă variantă pe care poți să o ai în vedere atunci când locuiești la casă și nu beneficiezi de apă caldă menajeră. Pompele de căldură extrag căldura din pământ, aer sau apă și astfel pot asigura necesarul de agent termic și apă caldă menajeră. Cu toate că s-a dovedit eficiența acestor produse, în realitate costurile de achiziție sunt destul de ridicate. Cei care optează pentru montarea pompelor de căldură au în vedere în primul rând asigurarea confortului termic al locuinței și mai apoi a necesarului de apă caldă menajeră. Există și soluții realizate doar pentru asigurarea necesarului de apă caldă menajeră.

Chiar dacă locuiești la casă, departe de aglomerația urbană, locuința ta poate beneficia de tot confortul, pornind de la încălzire și până la apă caldă menajeră, în ambele situații având la îndemână cele mai bune soluții.

5 thoughts on “Cum să ai apă caldă și căldură în casa de la țară

  1. Those who opt for the installation of heat pumps have in mind, first of all, ensuring the thermal comfort of the home and then the need for domestic hot water. There are also solutions made just to ensure the need for domestic hot water.

  2. 918kiss is an online slot site. that has been serving players for a long time All players can be confident that our website is absolutely up to standard. whether it is a service provider various service systems via website Or will it 918kiss be a game that is available for players to choose from in a variety of ways? in terms of various transactional systems from our website Also operated through a 100% automatic system as well, waiting less than 10 seconds

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *