Menu

Cum să foloseşti corect ceara de păr!

Dacă folosiţi ceară de păr, știți probabil că este un produs extrem de versatil, pe care îl puteți folosi pe orice tip de păr, indiferent de lungime. Numai că mai trebuie să ţineţi cont de încă alte 10 sfaturi legate de folosirea acestui produs.

Aţi observat că ceara este cel mai gros din punct de vedere al consistenței dintre toate produsele de stilizare a părului? Deși unele dintre aceste produse oferă strălucire părului, aspectul final în urma folosirii acesteia este unul mat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

 

10 sfaturi utile despre ceara de păr

  • Fata de fixativ, ceara de par are o putere de fixare cu mult mai mare.
  • Folosiți ceara pe părul uscat sau aproape uscat, după ce ați ajuns la volumul dorit. Țineți cont că poate reduce aspectul de volum.
  • Nu îngrașă părul dacă e folosită în cantitate mică. Dacă vă doriți un look natural nu exagerați cu cantitatea folosită pentru că părul va părea murdar.
  • Nu se aplică la rădăcină, ci puțin pe vârfuri și, în unele cazuri, foarte puțin pe lungime.
  • Ceara de păr este un produs exclusiv pentru stilizarea părului scurt? Nu. Ceara de păr este pentru a potoli firele rebele de păr sau firele care se electrizează ca urmare a utilizării unei plăci de îndreptat părul, a unei perii rotativă.
  • Aplicați ceara după ce v-ați îmbrăcat.
  • Există o mare diferenţă între ceara de păr profesională şi ceara de păr din supermarket.
  • Ceara de păr e de mai multe feluri. În funcție de intensitatea fixării există fie numerotare de la 1 la 5 –  5 este pentru fixare puternică.
  • Nu este nevoie să aplicați o nouă cantitate pentru a putea să vă rearanjați părul.
  • Dacă ceara s-a uscat puteți să vă umeziți un pic palmele înainte de a vă rearanja părul.
.

 

Cum alegem pensula pentru machiaj

 

Dacă vis a vis de ceara de păr v-am împărtăşit câteva secrete, acum este rândul să vă spun câte ceva despre cum alegem un set de pensule machiaj. Înainte să achiziționezi o nouă pensulă, ia în considerare: părul din care e făcută, modalitatea de fabricare, durabilitatea, întrebuințarea, flexibilitatea. Cea mai indicată este pensula din păr natural. Aceasta are o cuticulă care reţine produsul în pensulă, adică ajunge toată pudra pe faţă, nu pe jos.

 

 

 

Cel mai indicat păr pare să fie cel de veveriţă albastră, dar şi părul de capră, ponei pare a fi unul foarte bun pentru realizarea pensulelor destinate machiajului. Dacă reuşeşti să achiziţionezi o pensulă lucrată manual este minunat. Da, este ceva mai scumpă, dar este de durată. Pensulele lucrate manual în primul rând sunt mai moi şi mult mai plăcute la contactul cu pielea.

O pensulă care încă de la bun început începe să piardă din fire, înseamnă că e musai să renunţi la ea. O pensulă manuală o poţi folosi 10 sau chiar 15 ani. Iar în ceea ce priveşte flexibilitatea pensulei trebuie să ştii că aceasta trebuie să aibă un mâner mai lung, asta dacă vrei şi precizie. De asemenea, inelul metalic care leagă mânerul de părul pensulei e de preferat să fie din alamă, cupru, aluminiu sau placat cu nichel, pentru că acestea sunt cele mai longevive metale.

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram