Cum să lucrezi eficient de acasă!

Dacă în primele luni, munca de la domiciliu a fost o provocare, acum unora dintre noi a început să le placă. Aşa că dacă îţi trece prin minte să-ţi amenajezi biroul acasă în primul rând trebuie să te decizi unde îl aşezi. În living, dormitor, bucătărie, balcon sau terasă. Aşadar acum avem ocazia să îl amenajăm exact cum ne place.

 

5 sugestii care te pot ajuta să îţi faci spaţiul cât mai confortabil

 

  • Biroului trebuie să îi fie destinată o cameră. Ideal ar fi livingul sau balconul;
  • Asigură-te că ai tot necesarul: laptop/calculator, imprimantă, conexiune la internet, scaun de birou ergonomic;
  • Aşează biroul în apropierea ferestrei, astfel încât lumina să vină din faţă sau din lateral;
  • Păstrează ordinea în spaţiul de lucru;
  • Personalizează biroul cu flori, panouri, fotografii care îţi dau o stare bună şi te ajută să rămâi conectat cu jobul tău, echipa, clienţii;

 

 

Unii dintre noi lucrează de acasă din plăcere, iar unii din nevoie. Dacă ai ales să lucrezi de acasă trebuie să ştii încă de la început că ai nevoie de un program, altfel vei constata că lucrezi mai mult de 8 ore. Când programul s-a încheiat, încearcă să te preocupi de viaţa personală. Orice ai alege să faci, important este să menţii în continuare echilibrul între viaţa personală şi cea profesională.

 

Avantajele lucratului de acasă 

 

Pentru multe persoane, şansa de a lucra de acasă era, până acum, un vis. Este suficient să deschizi laptopul, să îţi faci o cafea şi să îţi desfăşori activitatea fără presiunea timpului.

Sarcinile administrative legate de jobul de acasă consumă mult din timpul şi resursele tale. Aşa că acest serviciul îl poţi externaliza, astfel încât cineva să se ocupe de managementul documentelor, legătura cu statul, iar ţie îţi rămâne mai mult timp de întâlniri, negocieri cu clienţii  şi mai mult timp să te ocupi de proiecte.

Un lucru benefic acestei externalizări este consultanţa în dreptul muncii. Întotdeauna vei cunoaşte noutăţile în domeniu.

 

 

One thought on “Cum să lucrezi eficient de acasă!

Comments are closed.