Fie că locuieşti la bloc sau casă toate camerele au parchet sau duşumea. Nu-ţi mai place cum arată parchetul tău, l-ai schimba dar n-ai idee la ce metodă să recurgi. Să-l schimbi singur sau să chemi o echipă de meşteri.
Nimic mai simplu. Parchetul îl poţi pune chiar tu.
Aşa că, atunci când intri într-o încăpere, parchetul îţi captează atenţia şi îţi conturează, deja, o primă impresie. Pentru asta ai nevoie de un parchet laminat rezistent. Nu trebuie să investeşti mult pentru că acum se găseşte parchet pentru toate buzunarele, cum spune o vorbă românească. Poţi cumpăra parchet ieftin şi de o calitate foarte bună, în nuanţe naturale de stejar, cireş sau nuc care oferă podelei un aer special, de nou, elegant, distinct.
În cazul în care ai încălzire prin pardoseală nu-ţi face nicio grijă. Parchetul poate fi montat şi peste aceste sisteme de încălzire din pardoseală, din ce în ce mai întâlnire în ultima perioadă, mai ales la cei care locuiesc la casă.
Te întrebi cât timp durează să montezi parchetul?
Instalarea parchetului într-o cameră poate fi făcută chiar într-o singură zi, urmând ca spaţiul să fie gata de folosire imediat.
Pentru montarea parchetului ai nevoie de: parchetul laminat, folie polietilena, plinta, silicon sau clipsuri de prindere a plintei.
- Pasul 1. Asigură-te că podeaua este dreaptă. În caz contrar ai nevoie de şapă autonivelantă. Aceasta va face ca podeaua să fie uniformă. Găseşti şape autonivelante de interior la diferite preţuri şi de bună calitate.
Foarte important!
Turnarea şapei autonivelante se face începând din colţul camerei. Şapa se întinde singură, nu este nevoie de vreo intervenţie suplimentară.
- Pasul 2. După ce şapa s-a uscat aşează un strat de burete împotriva zgomotului.
Te întrebi cum așezi plăcile de parchet?
Răspunsul este simplu. În totdeauna, în funcţie de forma camerei. Dacă încăperea este aproape pătrată, așezați plăcile de parchet paralel cu sursa de lumină naturală din camera, adică fereastra. Dacă încăperea este dreptunghiulară, puteți monta plăcile de parchet pe lungimea camerei. În cazul camere lungi și înguste, în special holurile, montarea plăcilor de parchet se face pe lungimea camerei.
- Pasul 3. Pregăteşte plăcile de parchet laminat de 12 mm pentru a fi montate. Cel de 12 mm este mai rezistent, indicat fiind pentru o cameră unde este trafic. Măsoară şi taie. Aplică despărţitoare pentru a păstra o distanţă de pana la 1 cm între perete şi placa de parchet.
- Pasul 4. Începe asamblarea parchetului.
- Pasul 5. La final fixează plintele. Alege de care tip doreşti. Plintele pot fi lipite, înşurubate, fixate mecanic sau bătute în cuie. Taie capetele oblic şi folosiţi colţari de interior şi exterior.
Pentru tratarea finală a pardoselii lustruieşte-o cu un ulei sau ceară specială. Nu-ţi mai rămâne decât să aşezi mobila şi să te bucuri de munca ta.
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com
Lasă un răspuns