Menu

Cum să obţii bucle fabuloase, ca la salon

N-ai timp să mergi la coafor? Nici n-ai nevoie! În maximum cinci minute poţi să-ţi aranjezi singură părul acasă, în faţa oglinzii. Mai ales că este şi normal ca orice tânără să îşi dorească să aibă părul aranjat, fără prea mari bătăi de cap.

Aşa că dacă vrei o coafură feminină, cu şuviţe dinamice şi cu un plus de volum, apelează la ondulator pentru bucle cât mai definite sau la o perie rotativă pentru diverse coafuri. Deşi părul lung este întotdeauna avantajat de folosirea periei rotative, aceasta este foarte utilă şi pentru părul scurt, care este de obicei destul de dificil de coafat.

 

 

Peria rotativa poate înlocui cu succes placa de păr, pentru că întinde părul dându-i în acelaşi timp volum, fiind ideală pentru persoanele cu firul subţire. Atunci când îţi întinzi părul cu placa, nu doar că îl expui la temperaturi foarte mari, dar ca să îi oferi şi volum este nevoie să îl tapezi, ceea ce deteriorează grav firul. Peria rotativa este o soluţie mult mai sigură, dacă vrei să obţii o coafură cu volum.

 

Iată paşii pe care trebuie să îi urmezi dacă intenţionezi să te coafezi singură

1. Spală-te pe cap şi usucă-te în proporţie de 80%. Dacă nu te grăbeşti poţi să îţi laşi părul să se usuce natural. Dacă foloseşti pentru prima oară o perie rotativă, alege viteza cea mai mică şi adapteaz-o în funcţie de nevoile tale.

Sfat:

Viteza la care o vei folosi pe viitor depinde de textura părului tău. Poţi alege şi direcţia de rotaţie, care contează mult atunci când vrei să dai părului volum sau să îţi faci bucle.

2. Împarte părul în două secţiuni: una superioară, în creştet şi una inferioară. La fel ca atunci când îţi ondulezi sau îndrepţi părul, vei începe să coafezi de la baza spre creştet. Foloseşte peria rotativa pe câte o suviţă mai groasă de păr din secţiunea inferioara, având grijă ca aceasta să rotească părul înspre exterior. După această etapă, o să ai părul îndreptat şi mătăsos, gata să fie coafat.

Sfat:

Dacă vrei să fii sigură că va rezista coafura, foloseşte puţin fixativ înainte de a da volum părului cu peria rotativa.

3. Urmează să dai volum fiecărei suviţe, iar direcţia de rotire a periei trebuie să fie înspre interior. Pune peria rotativa la rădăcini şi ţine-o câteva secunde acolo în timp ce se roteşte, apoi trage-o în jos de-a lungul suviţei. Dacă vrei să îţi faci bucle lejere care să dea volum părului, pune peria la mijlocul suviţei, apoi trage-o uşor în jos, până când vârfurile sunt prinse în perii acesteia. Cu cât ţii mai mult şuviţa pe peria rotativa, cu atât forma va fi mai definită şi mai rezistentă, datorită căldurii.

4. Odată ce ai terminat de coafat tot părul din secţiunea inferioară, desfă câteo şuviţă din secţiunea superioară şi coafeaz-o în acelaşi stil, folosind peria la rădăcină pentru volum sau rotind întreaga suviţă înspre interior sau exterior, în funcţie de look-ul spre care tinteşti. La sfârşit dă-te cu puţin fixativ!

 

 

Coafurile cele mai simple şi des întâlnite

  • Cu vârfurile în exterior

Este o coafura foarte chic şi foarte uşor de realizat. Pentru o astfel de coafură usucă părul cu peria rotativă, orientând vârfurile spre exterior. Acest tip de coafura se potriveşte perfect tunsorilor filate.

  • Obţine bucle retro 

Foloseşte capătul mare al periei şi ondulează uşor părul în interior. Pentru a coafa partea de breton, trebuie să prinzi cel mult doua agrafe, astfel încât părul să ia forma unor valuri. Lasă-le în păr până obţii forma dorită şi apoi înlătură-le.

  • Bucle lejere

Foloseşte capătul subţire al periei şi ondulează lejer vârfurile. Periile rotative sunt un must-have pentru toate femeile care nu au timp mereu să ajungă la coafor.

 

În ceea ce priveşte obţinerea unor bucle lejere cu ondulatorul poţi încerca să dai un aspect natural coafurii prin ondularea mai pronunţată a şuviţelor frontale şi laterale, lăsând partea din spate mai puţin ondulată sau, din contră, poţi da volum, prin ondularea tuturor şuviţelor. O coafura realizată în acest fel poate fi purtata şi la serviciu, dar şi la o întâlnire romantică, dacă vei alege un stil mai lejer de a-ţi face bucle cu ondulatorul.

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram