Menu

Cum să recondiţionezi într-un mod spectaculos borcanele vechi pentru dulceaţă

Mamei mele, o gospodină desăvârşită, nu cred că i-a scăpat vreo reţetă de dulceaţă. A pus trandafiri pentru dulceaţă în curte special pentru asta, dulceaţă de nuci, de prune, de vişine, de cireşe, de corcoduşe, de zmeură …. şi multe altele. Şi cel mai tare mă intriga faptul că nu avea o reţetă anume. Ştia exact de cât zahăr avea nevoie, de cât timp au nevoie fructele ca să îşi lase zeamă. De fiecare dată ieşeau la fel, cu acelaşi gust. Cred că era vorba de dragostea cu care le făcea. La borcane era unicată, orice borcan de orice măsură şi model era pus în colecţie. Toate erau cu etichetă şi puse în beciul din bucătărie. Iarna, când le desfăceam, fiecare îşi aducea aminte de vară.

Am asistat la toate acestea. Şi ca orice fată dacă face mama…de ce ar mai face şi ea? Am privit la toată această muncă fără să-mi pun vreodată întrebarea dacă am reţinut reţeta sau într-o bună zi voi fii şi eu în stare să-i fac copilului meu o dulceaţă.

Mama a plecat! M-am trezit că nu ştiu nimic. Într-o bună zi am decretat! Dacă n-am învăţat să fac ceva…eu una nu mai fac. Şi am trăit aşa 1, 2, 3 ani. Brusc s-a trezit spiritul de gospodină şi am început să fac: zacuscă, am pus murături, iar anul ăsta am făcut dulceaţă de trandafiri. A, şi am facut şi tăiţei. Încă n-am făcut gogoşi sau cozonaci.

dulceata

dulceata 1

Dar să revenim la borcane. Dacă ai borcane vechi şi nu îţi mai plac cum arată în debara nu te grăbi să le arunci. Cu un şerveţel, puţină dantelă şi îndemânare, le poţi transforma în obiecte de decor unicat.

Pune ustensilele de lucru în ordine: borcane, şerveţele frumos decorate, dantelă sau bandă scotch dantelată, adeziv, foarfecă

Taie materialele la dimensiunile potrivite şi aplică-le pe borcane

După ce ai aplicat cu grijă serveţelul (cu atenţie astfel încât adezivul să nu încreţească materialul), aplică banda scotch dantelată prinzând şi marginea serveţelului.

Sper că v-am dat o idee minunată! Să aveţi spor! Şi învăţaţi de la mamele voastre lucruri în timp real!

7 comments

  1. Dacă ai ști de când îmi fac curaj să îți scriu și să te rog să îmi dai și mie un butaș de trandafir de dulceață. 🙂

  2. Minunat! Sper că ai văzut și borcanele mele! 🙂

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram