Cum să-ţi vopseşti singur gardul de lemn. Baiț, lazură sau vopsea?

Baiț, lazură sau vopsea? Asta este întrebarea pe care şi-o pun cei care doresc să-şi vopsească gardul din lemn.

1.Baițul este numele generic dat soluțiilor transparente pentru colorarea lemnului. Trebuie ştiut că baiţul protejează lemnul pentru o vreme. Nu este potrivit pentru zonele cu ploi abundente, asta pentru că are un grad scăzut de eficacitate.

2. Lazura este cel material care colorează lemnul de exterior. Sunt acele soluții de colorare semitransparente, care au în componenţă coloranţi, răşini şi aditivi la acţiunea radiaţiilor, a ploilor şi ninsorilor şi a mucegaiului.

3. Vopseaua este materialul care acoperă total lemnul şi îl protejează. Vopseaua are toate caracteristicile obişnuite. Este mult mai vâscoasă decât baiţul sau lazura, adică este cea mai recomandată în vopsirea unui gard din lemn.

Unele persoane aleg să vopsească gardul doar cu lac, însă numai dacă gardul este protejat de razele soarelui, pentru ca altfel există riscul să crape, lucru destul de complicat dacă dorim apoi să-l vopsim. Necesită o altă operaţiune, aceea de a dat lacul jos, ai aplica un tratament, apoi grund şi vopsea.

 

Acum vine întrebarea, cu ce vopsim gardul? Cu pensula sau trafaletul?

 

 

Înainte de a te apuca de vopsirea gardului trebuie să ştii că acesta are nevoie de un strat de grund, iar pentru a aplica acest strat poţi folosi atât pensula, cât şi trafaletul. De asemenea, poţi folosi şi pistolul electric pentru vopsit. Alege cea mai mare duză pentru părţile mai late ale gardului şi duze mai mici pentru zonele înguste şi greu accesibile, unde de altfel poţi folosi şi o pensulă de dimensiuni mici.

 

În concluzie, atât baițul, lazura și vopseaua sunt materiale pentru vopsirea lemnului, diferența dintre ele fiind dată de locul unde vrem să-l folosim.

 

Idei pentru amenajarea unei insule de bucătărie

Acest lucru este valabil şi în cazul blaturilor de bucătărie, în special cele rustice, care pot fi vopsite cu baiţ sau lazură, în special. Majoritatea celor care au o bucătărie mare doreşte să aibă şi o insulă, acest element practic şi de design care oferă încăperii un aer deosebit. O insulă este bine venită cel mai bine într-o bucătărie de tip open-space mai ales că poți încorpora diverse aparate electrocasnice, precum cuptorul sau plita, dar și chiuveta. Unii dintre noi folosesc insula de bucătărie și ca spațiu pentru luat masa.

 

 

 

 

Potrivit specialiştilor în design, 9 din 10 clienţi se interesează de insule de bucătărie, practic acestea devenind un accesoriu foarte solicitat în ultimii ani.

 

Dacă îţi doreşti o insulă de bucătărie, dar nu ştii cum s-o alegi musai trebuie să ţi cont de câteva lucruri:

  1. Trebuie să ai o bucătărie mare, unde spaţiul să-ţi permită asamblarea unei insule
  2. Nu uita că trebuie să şi circuli pe lângă ea. Nu este suficient doar spaţiul pentru ea, ci şi pentru a putea deschide uşile şi sertarele
  3. Dacă te foloseşti de insulă ca şi spaţiu de lucru, atunci musai să fie înaltă cât celelalte blaturi din bucătărie
  4. Dacă o foloseşti pentru a servi masa, atunci trebuie să fie înaltă de maximum 80 de cm, ca orice masă de bucătărie
  5. Dcă nu găseşti o insulă potrivită pentru bucătăria ta în magazinele de mobilă, atunci o poţi construi chiar tu

 

 

6 thoughts on “Cum să-ţi vopseşti singur gardul de lemn. Baiț, lazură sau vopsea?

Comments are closed.