Cum să transformi un dormitor banal într-unul romantic

Atmosfera romantică se obţine cu puţin curaj, cu îndrăzneală şi cu ceva imaginaţie din partea persoanei care doreşte să-şi surprindă partenerul.

 

 

Deşi stilul romantic este văzut ca fiind ”dulce”, plin de inimioare şi ciocolată, de fapt el transmite o altfel de stare de spirit combinată cu bună dispoziţie, o uşoară idealizare a realităţii, cu pozitivism, cu sensibilitate şi cu senzualitate. Acestea se pot realiza foarte uşor în dormitorul locuinţei cu puţină imaginaţie şi cu multă răbdare.

Efectul romantic din această încăpere se obţine prin culoare, în primul rând, pentru că ea reuşeşte cu succes să creeze acea atmosferă magică, deosebită, apoi cu ajutorul luminii discrete a câtorva corpuri de iluminat cu abajururi din textil şi nu în ultimul rând, prin accesoriile utilizate: perne chic, lumânări parfumate, fotografii, panglici şi alte decoraţiuni.

 


.

Iată câteva trucuri interesante pentru a realiza un dormitor romantic:

 

  1. Culoarea reprezintă modalitatea prin care se poate pune foarte uşor această amprentă. Aşadar, un perete al dormitorului poate fi vopsit în roşu sau vişiniu, de obicei cel din spatele patului. Pentru a sublinia mai mult acest stil se poate monta şi o oglindă mare în apropiere.
  2. Nu se poate vorbi despre romantism într-un dormitor dacă nu există şi o lenjerie de pat deosebită, uşor de găsit pe site-ul https://www.freeteks.ro/. Sunt de preferat culorile îndrăzneţe, de roşu şi vişiniu, dar nu pot fi uitate nici cele elegante, rafinate, de alb, ivory sau bej.
  3. Câteva corpuri de iluminat cu LED aduc o atmosferă romantică, dar secretul este în a şti cum să le poziţionezi (pentru o lumină difuză se vor monta la nivelul solului). Lumina nu ar trebui să vină din tavan şi trebuie sa dea o senzatie de intimitate. Cei interesaţi pot intra pe site LEDEL unde vor fi găsite produse interesante pentru fiecare încăpere din locuinţă.
  4. Lumânările parfumate sunt o încântare pentru oricine şi trebuie să se regăsească în dormitor. În comerţ există sute de produse de acest tip, care pot fi alese, aşadar vor fi uşor de procurat în orice moment. Ar fi de preferat să nu se amestece aromele între ele pentru că rezultatul nu va fi deloc plăcut, iar cele mai indicate pentru clipe romantice sunt cele afrodisiace: levanţica, trandafirul, iasomia, vanilia, scorţişoara, rozmarinul, santalul.
  5. Nu pot lipsi dintr-un dormitor romantic florile. Indicat ar fi să fie achiziţionate aranjamente florale artificiale, în ton cu cromatica încăperii.
  6. Televizorul nu ar trebui să existe în dormitor, doar o muzică ce se aude în surdină într-o cameră alăturată chiar.

 

 

În concluzie, un dormitor cu o atmosferă caldă, delicată, romantică, poate fi realizat oricând cu puţină imaginaţie, dar respectând câţiva paşi importanţi. Rezultatul va fi cu adevarat apreciat de orice cuplu, mai ales de către femeile care sunt înclinate natural către o astfel de stare sufletească.

 

3 thoughts on “Cum să transformi un dormitor banal într-unul romantic

Comments are closed.