Cum și-a dat seama copilul meu că e frumos în tabără

Când copilul tău e fericit și mulțumit de anumite lucruri în viață … evident ești și tu. De trei ani mă chinui să trimit copilul într-o tabără, încerc să fac tot posibilul ca Tudor să aibă vacanță, să nu aștepte vacanța aceea de două săptămâni a mea. Să nu stea închis în casă toată săptămâna așteptând week-endul să mergem la casa de la curte.

IMG_2805

Și uite-mă așa, an de an, cu o mare problemă. Ce fac eu cu copilul – intră în vacanță, cu ce îi umplu timpul. După ce a terminat clasa a I-a, doamna învățătoare a organizat o tabără. Am dat avansul, totul bine și frumos până a venit momentul să ne pregătim. Nu a mai vrut și pace. A terminat și clasa a doua. Iar tabără. El nu și nu. La fel și clasa a treia. În clasa a patra, în vacanța de iarnă evident iar tabără. La munte, o altă doamnă învățătoare, că ne transferasem. A zis DA direct. A plecat dar, vreo trei zile vacanța … a fost calvar pentru el. Eu eram cu geanta pregătită să plec după el. Atunci a realizat că nu poate trăi departe de noi, el nefiind plecat niciodată singur. Bunici neavând, alte oportunități nu, atunci am stat cu copilul non stop după noi. SMS la 5 dimineața: mama, te rog stai cu mine de vorbă, mama îmi e dor de tine, cum să rezolvăm problema asta etc. Într-una dintre zile, doamna învățătoare l-a mirosit. Mereu plâns și toată ziua butonând telefonul. Au stabilit ca telefonul să stea la ea, iar schimbarea s-a simțit imediat.

Ce învață copilul în tabără!
– Tabăra este un pas în drumul copilului spre independență. Să învețe să doarmă mai multe nopți într-un loc străin de casă este un pas critic în drumul spre independență. O reușită pentru copil este să învingă dorul de casă și de părinți. Se spune că atunci când micuțul tău reușește să doarmă în altă parte decât acasă și în absența voastră poți lua în considerarea această opțiune. Știu! Asta în teorie. Practica ne mănâncă timpul!

Anul acesta, când nu mă așteptam și când îmi pierdusem speranța să-l văd pe Tudor plecând într-o tabără se ivi o variantă. Tabăra de vară Summer Camp, organizată pentru al doilea an consecutiv la Complexul Pescariu Sport&SPA.

Locația București. Program 09.00 – 17.00. O tabără de unde Tudor a venit seara acasă. O tabără, cu niște organizatori senzaționali.

 

IMG_2807

 

tabara 6

Cu un program bine pus la punct de organizatori, cu ore bine determinate în program, Tudor abia aștepta să vină a doua zi. Când l-am luat în prima zi am aflat de la el că a mâncat absolut tot, lucru pe care nu l-ar fi făcut acasă. Puțin lingura și furculița prin mâncare și gata masa. Ei… aici n-a fost așa.

De exemplu, luni programul a fost așa:

09.00 – 09.30 Primirea copiilor

09.30 – 10.00 Gustare

10.00 – 11.00 Tenis

11.30 – 12.30 Înot

13.00 – 14.00 Prânz

14.00 – 15.00 Arts&Crafts

15.00 – 16.00 Zumba

16.30 – 17.00 Gustare

Acum ziceți voi cum să nu mănânce un copil după un astfel de program, iar pofta de mâncare a continuat și seara acasă. Orele de înot au fost în fiecare zi.

Pliant-03-e1434631844364
Cel mai mare avantaj al programului SUMMER CAMP este faptul că se desfășoară în București, în complexul sportiv Pescariu Sports&SPA, aproape de casă și mereu primitor. Facilitățile de care dispune copilul pe durata programului sunt de cea mai bună calitate și simultan, ca părinte, poți desfășura activități sportive sau de relaxare

 

tabara 8

Au apărut orele de fotbal, body fly (senzațional a fost pentru el- distracție maximă) zumba și gimnastica.

tabara 2

tabara 3

 

tabara 5

După orele de tenis, Tudor și-a dat seama că îi place acest sport, dar cu greu ar renunța la baschet.

FullSizeRender (1)
Programul SUMMER CAMP este organizat în clase de câte o oră, prin care cei mici se pot iniția în diferite discipline sportive: tenis, înot, zumba, karate, fotbal, squash şi dans. Ei vor afla astfel ce sport îi atrage mai mult şi vor putea să îşi continue pregătirea la clasele pentru copii care încep din toamnă.

 

FullSizeRender (3)

 

Că îi place fotbalul o știam de la școală, acum când a dat și de un profesor în tabără, Tudor a aprofundat și mai mult acest sport.

tabara 4

După ora de karate a tras o concluzie: – Îmi pare rău că m-am retras de la karate când eram la grădiniță și n-am apucat să-mi i-au și eu măcar centura galbenă.

tabara 10

Organizarea nota 10.00. Paza și protecția copiilor, evident tot nota 10.00. Gustarea și prânzul alese cu maximă seriozitate. Încă din prima zi când l-am predat pe Tudor am simțit că e în siguranță.

– Mama, eu cred că dacă nu iubești copii, nu poți sta cu ei toată ziua, mai ales să-i faci să fie veseli tot timpul. (reacția lui vis a vis de cele 3 tinere drăguțe responsabile cu paza și protecția copiilor din tabără).

Când ne-am văzut după prima zi de tabără l-am întrebat:

– Tudor, nu ți-a fost și ție dor de mine?

– Mama, nici măcar n-am avut timp să mă gândesc! Iartă-mă!

Știți când mi-a zis că i-a fost dor de mine? Cam pe joi. Mișcarea, și implicit sportul făcut în fiecare zi începuse să-și spună cuvântul, dar cu toate acestea abia aștepta următoarea zi.

Pe lângă orele de sport au avut ore de jocuri și logică – squash, joi a fost fashion days, pictură pe ceramică, căutarea comorii cu multe, multe indicii – tot complexul în mare parte fiind pus la dispoziție copiilor pentru a căuta indicii. Deci, într-un cuvânt distracție maximă!

IMG_7301

 

FullSizeRender (2)
Fashion day
FullSizeRender
Prieteni noi

IMG_7299 (1)

 

IMG_7406
Căutând un indiciu
IMG_2822
Pictură pe cramică

 

IMG_2839

 

IMG_2805

 

IMG_2806

Tabăra s-a încheiat. Tudor și-a făcut prieteni noi, a făcut schimb de telefoane. A căpătat încredere în el, în sensul că ar încerca și o tabără de-o săptămână într-o altă localitate, dar mai încolo 🙂

IMG_7392

 

… Și imediat după ce s-a încheiat săptămâna de tabără s-a dat strigarea și la filmările de la noul sezon din Las Fierbinți. Așa că, Tudor spor la treabă!

10609419_710342319051327_7971691066352813103_n
Alături de Dorel 🙂

 

LAS FIERBINTI 8
Florin, fiul cel mic al lui Firicel

 

7 thoughts on “Cum și-a dat seama copilul meu că e frumos în tabără

  1. Thanks for every other informative site. The place else may just I get that kind of info written in such an ideal means? I’ve a undertaking that I’m simply now working on, and I’ve been on the look out for such information.

    my homepage : Ok-Live

  2. I’m not sure where you are getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more.

    my home page : okbet casino

Comments are closed.