Menu

Cum te ajută prazul să slăbeşti sau să te menţii. Care sunt secretele Hof Lipomin

Patru ani m-am frământat până am înțeles de ce oltencele sunt slabe băț și am făcut nici nu mai știu câte studii de laborator! Într-o bună zi am avut o dublă revelație și așa a început povestea unuia dintre cele mai iubite, consumate și premiate suplimente alimentare, capabil să distrugă grăsimile și să scadă colesterolul. Este vorba despre Hof Lipomin,  povesteşte, directorul general al Hofigal, Ștefan Manea.

În acest fel, grăsimile rele nu se dezvoltă și nu se depozitează în organism

Eu sunt din comuna Goicea, județul Olt și la noi în sat longevitatea este la ordinea zilei. Oamenii au apucat dintotdeauna vârste foarte înaintate și asta a fost privit ca ceva foarte firesc!

De asemenea, oltencele, mă refer la cele care trăiesc și muncesc în zona Olteniei, nu la cele care au plecat la oraș și au luat alte obiceiuri alimentare, au fost dintotdeauna slabe băț! Bine și din cauza muncii, dar de muncit muncesc toate indiferent de regiune geografică, însă oltencele nu au avut niciodată probleme cu greutatea! Aceste două lucruri m-au pus serios pe gânduri și m-au obligat la analizarea atentă a fenomenului.

Cercetând, am descoperit că cele două lucruri se datorează… prazului.

 

De ce ajută prazul la slăbit?

Acesta ascunde o bogăție extraordinară de substanțe, printre care niște compuși sulfurați capabili să activeze anumite enzime care distrug grăsimile. Prazul este chiar mai bun decât ceapa roșie care datorită antocianinelor este mai bună decât ceapa albă sau galbenă.

Asta se datorează mai ales siliciului care este unul dintre inamicii cei mai redutabili ai colesterolului rău, nimicindu-l încă din momentul în care acesta începe să se producă sau să se depună în organism!

De asemenea, afecțiunile cardiace, respiratorii și pulmonare sunt evitate dacă se consumă praz de la o vârstă cât mai mică. În plus nici nu miroase așa de tare ca ceapa, așa că nu văd nici un motiv de a nu fi mâncat oricât de des!

Oltencele gătesc totul cu praz, dar mai ales îl folosesc în stare crudă pe lângă orice mâncare. Știu că există un întreg folclor hazliu legat de preferința noastră pentru consumul acestei legume, care a devenit un brand al zonei, mă amuz copios, dar n-aș renunța niciodată la a-l mânca!

Cel mai bogat pământ al țării, în Oltenia

A doua revelație importantă a fost legată de faptul că studiind solul din Oltenia și din toată Lunca Dunării am descoperit că este cel mai bogat pământ al țării și generează plante cu sisteme microenzimatice complete și complexe.

Cele două descoperiri m-au făcut să-mi doresc să inovez un produs capabil să pună în valoare aceste daruri dumnezeiești făcute românilor. Așa am creat suplimentul alimentar Hof Lipomin  care ne-a adus premii și medalii de aur obținute internațional, dar mai ales respectul publicului românesc. 

Este consumat îndeosebi pentru excepționalele sale calități de reducere a colesterolului, scădere a trigliceridelor și neutralizarea radicalilor liberi și este unul dintre cele mai bine vândute produse ale companiei noastre – conchide Ștefan Manea.

Prin urmare, consumați praz din zona Olteniei pentru a avea o talie subțire, longevitate și sănătate de fier! Nu-l îmbibați în sare, deoarece se întâmplă același fenomen ca în cazul mujdeiului de usturoi.

Prazul este o plantă erbacee bienală, leguminoasă, originară din zonele vecine Mării Mediterane (Egipt, Grecia şi Asia Mică). Principala caracteristică a plantei este bulbul mare, din care se desprinde rădăcina care are forma firoasă, de „mustăţi”. Bulbul este alungit, tulpina este groasă, de culoare albă, frunzele sunt lungi, cu vârf ascuţit, iar florile au culoare albă. Prazul poate fi administrat şi în scop terapeutic, beneficiind de numeroase substanţe cu potenţial vindecător.

 

 

La rândul său, Anca Daniela Raiciu, Directorul Marketing al companiei Hofigal este de părere că „faptul că nimic nu este mai important în viață decât sănătatea reprezintă o veche înțelepciune, de adevărul căreia ne convingem pe zi ce trece. Ce trebuie să facem ca să dobândim și să ne menținem această atât de prețioasă stare de sănătate este o întrebare care mi-a marcat sensul și cursul vieții. Șansa de a face parte dintr-un colectiv de excepție a reprezentat pentru mine o reală oportunitate de a mă putea dezvolta plenar în această direcție. Cu atât mai mult cu cât fiind pasionată de valorile românești, activitatea la Hofigal înseamnă nu numai o luptă pentru sănătatea noastră, ci, în același timp, o luptă pentru promovarea valorilor românești.

Rezultatele nu au întârziat să apară, iar astăzi produsele noastre sunt apreciate în lumea întreagă și răsplătite cu nenumărate premii și medalii internaționale, multe de aur. Principala satisfacție o reprezintă interacția cu cei pentru care depunem întreg acest efort, copii, adulți și vârstnici. La Hofigal noi am plecat de la ideea de a promova binefacerile naturii, plecând și de la un citat eminescian- ”Natura nu minte niciodată”. Am făcut și facem acest lucru respectând toate rigorile științei actuale pentru că este esențial să nu ne bazăm doar pe tradiții, ci, plecând de la ele, să și demonstrăm științific acțiunea reală a fiecărui produs natural. Mai mult decât atât, să vedem exact cum putem obține o eficacitate maximă. Este esențial să ne informăm corect cu privire la beneficiile produselor naturale, pentru că nu există un panaceu pentru toate afecțiunile și inclusiv în zona produselor naturale este important să apelăm la produsul adecvat afecțiunii noastre”.

 

 

Toate aceste produse le găsiţi  în farmacia Cleofarm, în farmaciile Hofigal, dar le şi puteţi comanda online.

 

One comment

  1. Elena Latici spune:

    Exceptionala pagina,îmi place mult!

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram