Cum tratezi puricele melifer la pomii fructiferi

Puricele melifer la pomii fructiferi este primul duşman, iar părul reprezintă planta gazdă principală, dar asta nu-l împiedică să migreze şi spre alte specii pomicole cum sunt caisul, prunul, mărul sau arborii forestieri.

Larvele primei generaţii atacă frunzele abia formate şi lăstarii tineri. Datorită atacului, frunzele pomilor stagnează în creştere şi se răsucesc. Frunzele atacate se usucă şi încep să cadă prematur.

 

 

Combaterea acestor pureci meliferi se face cu ajutorul tratamentelor chimice.

Insecticid Karate ZEON – timpul de aşteptare de la ultimul tratament până la recoltare să fie de 7 zile

Insecticid Actara – timpul de aşteptare de la ultimul tratament până la recoltare să fie de 14 zile

Insecticid Vertimec – se aplică la 10 zile după scuturarea florilor, pentru combaterea primei generaţii de pureci sau la începutul creşterii fructelor pentru combaterea celei de-a doua generaţii. Timp de aşteptare de la ultimul tratament până la recoltare trebuie să fie de 28 de zile.

 

foto: https://www.sanatateaplantelor.ro

 

Acestea sunt 3 insecticide sunt recomandate pentru stropirea pomilor fructiferi. Puricele melifer are trei generaţii pe an, după a doua jumătate a lunii martie apar adulţii care după o perioadă destul de mare de hrănire încep să depună ouă. Prima generaţie pare în luna aprilie şi ajunge la maturitate spre finalul lunii mai, iar până la sosirea toamnei mai apar două generaţii.

 

Cum poate fi prevenită apariţia puricelui melifer

 

În primul rând toamne trebuie să se cureţe pomii de scoarţa uscată, care musai trebuie distrusă prin ardere. Îndepărtatul frunzelor şi săpatul livezii ar fi a doua operaţiune.

Tratamentele chimice vizează 3 momente: iarna, primăvara şi vara. Tratamentul de iarnă distruge adulţii ce s-au salvat şi au intrat la hibernare. Primăvara se aplică pe noii lăstare care deja sunt plini de ouă, iar vara se aplică pe aplică pe ultimele frunze ale lăstarilor ce sunt atacaţi  de larve.

 

Indiferent de mărimea pomilor fructiferi sau a livezii foloseşte aparate de stropit care să asigure o dispersie cât mai fină a soluţiei. Particulele de soluţiei trebuie să acopere planta pe toată suprafaţa, inclusiv pe spatele frunzelor.

Nu se efectuează tratamentul înainte să se ridice rouă, atunci când temperaturile sunt peste 25 de grade, după ploaie şi nici în zilele când bate vântul.

 

 

46 thoughts on “Cum tratezi puricele melifer la pomii fructiferi

 1. Pingback: darkfox market url
 2. Pingback: funkymedia
 3. Pingback: bokep
 4. Pingback: neymar an va
 5. Pingback: Firearms For Sale
 6. Pingback: Buy Guns Online
 7. Pingback: web site design
 8. Pingback: sbo
 9. Pingback: kardinal stick
 10. Pingback: 강남레깅스룸
 11. Pingback: 늑대닷컴
 12. Pingback: slot999
 13. Pingback: ccn shop
 14. Pingback: sbo
 15. Pingback: relx
 16. Pingback: dark0de market url
 17. Pingback: Homepage
 18. Pingback: naked sex games

Comments are closed.