Menu

Cupa Clujului la atelaje canine la a treia ediție

Cupa Clujului la atelaje canine continuă cu a treia ediție: 30 de echipaje se întrec pentru un loc pe podium

Articol de /http://transilvaniareporter.ro

A treia ediție a concursului de atelaje canine organizată în județul Cluj, „Cupa Clujului 2016”, se desfășoară în acest an la Wonderland Resort cu participarea a 30 de echipe din România și Republica Moldova. Evenimentul este programat în acest sfârșit de săptămână, în zilele de 26 și 27 noiembrie, începând cu ora 10.00 și reunește participanți din orașe precum Cluj-Napoca, București, Bistrița, Sf.Gheorghe, Borsec, Bălan, sau Vatra Dornei.

 

1

Foto arhivă 2014/Dan Bodea

 

2

Foto arhivă 2014/Dan Bodea

 

Câini aparținând raselor Husky Siberian, Malamut de Alaska, Samoyed, câini de Groelanda, dar și câini din rasa Ciobănesc Australian, Malinois, Beagle, Yorkshire terrier sau Welsh Corgi Cardigan se vor întrece, însoțiți de stăpânii lor, pe un traseu de 2.5 kilometri. Categoriile de concurs sunt cart/rig (tricicletă trasă de câini), bikejoring (bicicletă trasă de câini), scooter și canicross (alergare cu câinele). La categoria canicross, înscrierile se pot face și în ziua concursului. Cea mai spectaculoasă categorie se anunță încă de pe acum cea formată din echipaje de șase sau cinci câini, care se vor întrece pentru un loc pe podium.

„Aventura noastră a început în 2014 când, pentru prima dată, am organizat o competiție de atelaje canine în Cluj-Napoca, mai exact în Parcul Central. În 2015 am organizat în aceeași locație cea de-a doua ediție, noutatea fiind că prima manșă s-a disputat „în nocturnă”. Anul acesta (2016), la sugestia concurenților, vom schimba locația evenimentului, suprafața de rulare fiind prea dură pentru prietenii noștri patrupezi”, transmit organizatorii, Asociația House of Happy Living.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram